Aloittelijan opas: Johdatus kryptovaluuttoihin

By | 3 syyskuun, 2022

Johdanto: Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Ensimmäinen kryptovaluutta, joka syntyi, oli Bitcoin, joka rakennettiin Blockchain-teknologiaan ja jonka luultavasti lanseerasi vuonna 2009 salaperäinen henkilö Satoshi Nakamoto. Tätä blogia kirjoitettaessa oli louhittu 17 miljoonaa bitcoinia ja uskotaan, että kaikkiaan 21 miljoonaa bitcoinia voitaisiin louhia. Muita suosituimpia kryptovaluuttoja ovat Ethereum, Litecoin, Ripple, Golem, Civic ja Bitcoinin kovat haarukat, kuten Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold.

Käyttäjiä kehotetaan olemaan sijoittamatta kaikkia rahojaan yhteen kryptovaluuttaan ja välttämään sijoittamista kryptovaluuttakuplan huipulla. On havaittu, että hinta on yhtäkkiä laskenut alas, kun se on kryptokuplan huipulla. Koska kryptovaluutta on epävakaa markkina, käyttäjien on investoitava summa, joka heillä on varaa menettää, koska mikään hallitus ei hallitse kryptovaluuttaa, koska se on hajautettu kryptovaluutta.

Applen toinen perustaja Steve Wozniak ennusti, että Bitcoin on todellinen kulta ja se tulee hallitsemaan kaikkia valuuttoja, kuten USD, EUR, INR ja ASD tulevaisuudessa, ja siitä tulee globaali valuutta tulevina vuosina.

Miksi ja miksi et sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Bitcoin oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka syntyi, ja sen jälkeen on lanseerattu noin 1600+ kryptovaluuttaa, joissa jokaisessa kolikossa on jokin ainutlaatuinen ominaisuus.

Jotkut syistä, jotka olen kokenut ja haluaisin jakaa, kryptovaluutat on luotu hajautetulle alustalle – joten käyttäjät eivät vaadi kolmatta osapuolta siirtämään kryptovaluuttaa kohteesta toiseen, toisin kuin fiat-valuutta, jossa käyttäjä tarvitsee alusta, kuten pankki, siirtää rahaa tililtä toiselle. Kryptovaluutta perustuu erittäin turvalliseen lohkoketjuteknologiaan ja lähes olematon mahdollisuus hakkeroida ja varastaa kryptovaluuttojasi, kunnes et jaa tärkeitä tietojasi.

Sinun tulee aina välttää kryptovaluuttojen ostamista kryptovaluuttakuplan huipulla. Monet meistä ostavat kryptovaluuttoja huipussaan toivoen ansaita nopeasti rahaa ja joutua kuplan hypen uhriksi ja menettää rahansa. Käyttäjien on parempi tehdä paljon tutkimusta ennen rahan sijoittamista. On aina hyvä sijoittaa rahasi useaan kryptovaluuttaan yhden sijasta, koska on havaittu, että harvat kryptovaluutat kasvavat enemmän, jotkut keskimäärin, jos muut kryptovaluutat menevät punaiselle alueelle.

Kryptovaluutat keskittymään

Vuonna 2014 Bitcoinilla on 90 % markkinoista ja muilla kryptovaluutoilla loput 10 %. Vuonna 2017 Bitcoin hallitsee edelleen kryptomarkkinoita, mutta sen osuus on pudonnut jyrkästi 90 prosentista 38 prosenttiin, ja Altcoinit, kuten Litecoin, Ethereum ja Ripple, ovat kasvaneet nopeasti ja valloittaneet suurimman osan markkinoista.

Bitcoin hallitsee edelleen kryptovaluuttamarkkinoita, mutta ei ainoa kryptovaluutta, jota sinun on otettava huomioon sijoittaessasi kryptovaluuttaan. Jotkut tärkeimmistä kryptovaluutoista, jotka sinun tulee harkita:

Bitcoin

Litecoin

Ripple

Ethereum

Tron

Civic

Golem

Monero

Mistä ja miten ostaa kryptovaluuttoja?

Vielä muutama vuosi sitten kryptovaluuttojen ostaminen ei ollut helppoa, mutta nyt käyttäjillä on monia käytettävissä olevia alustoja.

Vuonna 2015 Intialla on kaksi suurta bitcoin-alustaa Unocoin lompakko ja Zebpay-lompakko, joissa käyttäjät voivat ostaa ja myydä vain bitcoineja. Käyttäjien on ostettava bitcoineja vain lompakosta, mutta ei toiselta henkilöltä. Osto- ja myyntikursseissa oli hintaero, ja käyttäjien oli maksettava jonkin verran nimellistä maksua tapahtumiensa suorittamisesta.

Vuonna 2017 kryptovaluuttateollisuus kasvoi valtavasti ja Bitcoinin hinta kasvoi spontaanisti, erityisesti vuoden 2017 viimeisen kuuden kuukauden aikana, mikä pakotti käyttäjät etsimään vaihtoehtoja Bitcoinille ja ylitti 14 lakhin rajan Intian markkinoilla.

Kuten Unodax ja Zebpay ovat Intian kaksi suurta alustaa, jotka hallitsivat markkinoita 90 prosentin markkinaosuudella – mikä käytti vain Bitcoinia. Se antaa muille organisaatioille mahdollisuuden kasvaa muiden altcoinien kanssa ja jopa pakotti Unocoinin ja muut lisäämään lisää valuuttoja alustalleen.

Unocoin, yksi Intian johtavista kryptovaluutta- ja lohkoketjuyrityksistä, lanseerasi käyttäjilleen ainutlaatuisen UnoDAX Exchange -alustan, jolla he voivat käydä kauppaa useilla kryptovaluutoilla paitsi Bitcoinilla Unocoinissa. Ero molempien alustojen välillä oli – Unocion tarjosi välitöntä bitcoinin ostoa ja myyntiä, kun taas UnoDAXissa käyttäjät voivat tehdä tilauksen mistä tahansa saatavilla olevasta kryptovaluuttasta ja jos se täsmää vastaanottajan kanssa, tilaus suoritetaan.

Muita suuria kryptovaluuttojen kauppaa varten käytettäviä pörssejä Intiassa ovat Koinex, Coinsecure, Bitbns, WazirX.

Käyttäjien on avattava tili missä tahansa pörssissä rekisteröitymällä sähköpostitunnuksella ja lähettämällä KYC-tiedot. Kun heidän tilinsä on vahvistettu, he voivat aloittaa kaupankäynnin valitsemillaan kolikoilla.

Käyttäjien on tutkittava hyvin ennen kuin he sijoittavat kolikoihin, eivätkä he joudu kryptovaluuttakuplan ansaan. Käyttäjien on tutkittava vaihdon uskottavuutta, läpinäkyvyyttä, suojausominaisuuksia ja monia muita.

Kaikki pörssit veloittavat jokaisesta tapahtumasta jonkin verran nimellistä maksua. Maksuja on kahta tyyppiä – Maker fee ja Taker fee. Transaktiomaksun lisäksi on maksettava siirtomaksu, jos haluat siirtää kryptovaluuttojasi toiseen pörssiin tai yksityiseen lompakkoon. Maksut riippuvat yksinomaan kolikoista ja vaihdosta, koska eri pörssissä on eri hintamoduuli kolikoiden siirtoon.

Muut tärkeät Altcoinit kuin Bitcoin

Kuten edellä mainittiin, Bitcoin hallitsee markkinoita 38 prosentin markkinaosuudella, jota seuraa Ripple, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash. Pörssit, kuten UnoDAX, Bitfinex, Kraken, Bitstamp, ovat listanneet monia muita kolikoita, kuten Golem, Civic, Raiden Network, Kyber Network, Basic Attention, 0X, Augur, Monero, Tron ja monet muut. Jos jokin kolikoista vastaa portfoliotasi, sinun on ostettava se.

Mutta sinun on laitettava markkinoille rahat, jotka sinulla on varaa menettää, koska kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin epävakaat, eikä mikään hallitus voi valvoa sitä.

Milloin ostaa?

Ei ole kovaa sääntöä, milloin ostaa suosikki kryptovaluuttasi. Mutta on tutkittava markkinoiden vakautta. Sinun ei pitäisi tehdä muuta kuin kryptovaluuttakuplan huipulla tai kun hinta putoaa jatkuvasti. Aina paras aika katsotaan, kun hinta on jonkin aikaa suhteellisen vakaa matalalla tasolla.

Kryptovaluuttojen säilytysmenetelmä

Ennen kuin ostat minkä tahansa kryptovaluutan, sinun on ymmärrettävä, kuinka kryptovaluuttasi pidetään turvassa.

Yleensä kaikki pörssit tarjoavat säilytystilan, jossa voit säilyttää kolikoitasi turvallisesti. Käyttäjätietoja, salasanaa tai 2FA:ta ei saa jakaa, kun pidät kryptovaluuttaa pörssissä.

Paperilompakko, laitteistolompakko, ohjelmistolompakko ovat joitain kanavia, joihin kryptovaluuttansa voi tallentaa.

Paperilompakko: Paperilompakko on offline-tilassa käytettävä kylmäsäilytysmenetelmä kryptovaluuttasi säilyttämiseen. Se tulostaa yksityisen ja julkisen avaimesi paperille, jolle tulostetaan myös QR-koodi. On vain skannata QR-koodi tulevia tapahtumia varten. Miksi se on turvallista? Sinun ei tarvitse huolehtia tilisi hakkeroinnista tai haittaohjelmien hyökkäyksestä. Sinun on vain säilytettävä paperisi kaapissa ja, jos mahdollista, säilytettävä kaksi tai kolme paperilompakkoa täysin hallinnassasi.

Laitteistolompakko: Laitteistolompakko on fyysinen laite, jossa pidät kryptovaluutan turvassa. Laitteistolompakkomuotoja on monia, mutta yleisesti käytetty laitteistolompakko on USB. Kun pidät kryptovaluuttaasi laitteistolompakossa, sinun on vain pidettävä mielessä, että sinun ei pidä hukata laitteistolompakkoasi, koska sen kadotettua et voi palauttaa kryptovaluuttaasi.

Yksi kuuluisa tapaus, jossa henkilö louhi yli 7000 bitcoinia ja varastoi laitteistolompakkoonsa ja piti sitä toisessa laitteistolompakossa. Eräänä päivänä hän heitti laitteistolompakkonsa, johon hän säilytti kryptovaluuttansa vahingoittuneen laitteiston sijaan, ja hän menetti kaiken bitcoinin.

Mitä kryptovaluutoista voi ostaa Intiassa?

Suurin osa ihmisistä olettaa, että minkä tahansa kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on vain sijoitusta varten ja korkean tuoton saamiseksi pitkällä ja lyhyellä aikavälillä. Vaikuttajat ja bitcoin-sijoittajat uskovat, että tulevina vuosina Bitcoin hallitsee kaikkia fiat-valuuttoja ja hyväksytään kansainväliseksi valuutaksi.

Dell on yksi suurimmista bitcoineja maksuna hyväksyvistä verkkokaupan yrityksistä. Expedia ja UNICEF ovat muita esimerkkejä.

Intiassa Sapna Book Mall hyväksyi bitcoineja maksuna Unocoin-kauppiaspalvelun kautta. Ihmiset varasivat elokuvalippuja BookMyShow’n kautta tai lataavat matkapuhelintaan Unocoin-alustalla. Raportin mukaan he ovat lopettaneet palvelun, mutta aikovat aloittaa uudelleen lähitulevaisuudessa.

Johtopäätös:

Kryptovaluutta on yksi kasvavista sijoitussektoreista ja se on antanut mukavaa tuottoa kuin kiinteistö-, kulta-, osakemarkkinat jne. aiemmin. Voit ostaa kryptovaluutan ja pitää sen pitkällä aikavälillä saadaksesi mukavaa tuottoa tai hakea lyhyellä aikavälillä nopeaa voittoa, koska olemme nähneet monien kolikoiden kasvun 1000 %+ aiemmin. Koska kryptovaluutta on epävakaa markkina, eikä toimialalla ole valtion valvontaa. Summa on sijoitettava mihin tahansa kryptovaluuttaan, jonka heillä on varaa menettää.

Voit tallentaa kryptovaluuttasi laitteistolompakkoon, paperilompakkoon, ohjelmistolompakkoon, jos et halua pitää sitä pörssissä, josta käyt kauppaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.