Bitcoin – Turvallinen sijoitus tulevaisuuteen

By | 6 syyskuun, 2022

Bitcoin on digitaalinen online-valuutta, aivan kuten dollari tai punta, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Satoshi Nakamoton vuonna 2009 esittelemä Bitcoin käyttää vertaismaksujärjestelmää, jossa ei ole välittäjiä ja tavarat voidaan siirtää turvallisesti kahden planeetan ihmisen välillä. Se liittyy raskaaseen tietokoneverkkoon ja Bitcoin-järjestelmän valuuttayksikkö (jota kutsutaan sopivasti Bitcoiniksi) voidaan yksinkertaisesti hankkia liittymällä laajaan verkkoon. Bitcoin tarjoaa nopean halvan ja turvallisen transaktiovaihtoehdon, mutta harvat ovat valmiita ottamaan harppauksen sen eteen. Joten miljoonan dollarin kysymys viipyy edelleen, onko Bitcoin turvallinen sijoitus?

Bitcoin on vain muutaman vuoden vanha, mielenkiintoinen luomus, joka on hämmästyttänyt monia ja on ennätyksellisesti saavuttanut nimen finanssilistan kärkisijoilla. Sen suosio on jatkunut ja se on saanut jotkin huippuyritykset, kuten Virgin Galactic, pitämään sitä hyväksyttävänä maksulähteenä. Bitcoinin hinnat nousevat jopa 10 % ja hallitsevat edelleen markkinoiden alfana, mikä on saanut monet kiinnostumaan siihen sijoittamisesta.

Toinen Bitcoinin erityispiirre on, että sillä ei ole keskuspankkia eikä keskushallinto hallitse sitä. Se on maailmanlaajuinen valuutta, ja sen luominen ja olemassaolo on monimutkaisen ja nörttisen matemaattisen algoritmin takana, jonka avulla se voi varjostaa hallitukseen liittyviä onnettomuuksia. Kryptovaluuttajärjestelmässä ei esiinny tapauksia poliittisesta epävakaudesta ja hallituksen järjettömyyksistä, jotka syöksyvät talouden häpeään ja vievät vuosia kestäneet investoinnit valuuttaan. Tämä luo turvallisen ja ystävällisen sijoitusmahdollisuuden alhaisella inflaatioriskillä.

Huono puoli

Kryptovaluutalla on aina hämmästyttävän nousujohteinen puolensa. Kuten mainittiin, tämä asia ottaa edelleen vauvan askeleita; ja siihen liittyy suuria epävarmuustekijöitä. Bitcoinin hinnat ovat epävakaita; tällä hetkellä jyrkästi ja voi vaihdella 30–40 % kuukaudessa. Maailma on edelleen yllättynyt sen ilmestymisestä, ja Bitcoinin haltijoita ja Bitcoineja on hyvin vähän. Tämä johtaa vastaamattomiin kysymyksiin ja kylmään pelkoon ihmisten keskuudessa, koska investoimalla uuteen arvaamattomaan ”kultakaivokseen” voi olla tuhoisia vaikutuksia. Sen uutuus tuo esiin sääntelyn puutteen ja pelottaa mahdolliset sijoittajat.

Bitcoin-järjestelmää ympäröivä arvoitus on tärkeä huomioitava tekijä. Mitä tahansa voi tapahtua ja kaikki Bitcoin-markkinoille osallistuvat ovat korkealla valppaudessa. Kiina lopetti Bitcoinin käytön joulukuussa 2013, mikä johti sen arvon jyrkkään pudotukseen 1240 dollarista 576 dollariin vain kolmessa viikossa. Ohjelmoijat määrittävät myös tämän maailmanlaajuisen valuutan toimivuuden ja monet kyseenalaistavat ajatuksen riskeerata rahansa joidenkin nörttiryhmien vuoksi. Tämä estää monia uskaltamasta järjestelmään ja lisää Bitcoin-sijoitusten riskiä aina niin paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.