Bitcoinin louhinta ja turvallisuus, osa 2

By | 8 kesäkuun, 2022

Kerrataanpa kryptoturvallisuutta, ja jos tarvitset, tutustu osaan 1.

Bitcoinin turvallisuus on tärkeää. Bitcoinillasi tai millä tahansa muulla kryptovaluutallasi on yksilöllinen osoite tai tunniste tai yksityinen avain. Siksi sinun on ymmärrettävä, kuinka tärkeää on pitää se turvassa. Jos irrotat sen, sitä on vaikea saada takaisin, joten se on turvattava mahdollisimman hyvin.

Minun on korostettava tätä selvästi, koska turvallisuuden on oltava ensiarvoisen tärkeää, eikä sitä pidä ottaa kevyesti.

On olemassa lukemattomia tarinoita henkilöistä, jotka ovat menettäneet pääsyn tietokoneisiinsa (joko huolimattomuudesta tai väärinteoista) eivätkä lopulta ole pystyneet palauttamaan bitcoinejaan tai muuta kryptovaluuttaansa. Tämän on vastattava lompakon jättämistä haavoittuvaiseksi joko taskuvarkaan tai huolimattomuuden vuoksi, kun olet ulkona.

Onneksi on olemassa tapa suojata omaisuuttasi kaksinkertaisesti. Suojattu laitteistolompakko varmistaa, että jos et valitettavasti menetät pääsyn tietokoneeseesi tai tablettiisi jne., (millä tahansa tavalla) sinulla on mahdollisuus palauttaa bitcoinisi, ethereumisi, litecoinisi jne.

Laitteistolampakon avulla voit palauttaa kryptovaluuttasi millä tahansa muulla tietokoneella, koska se on pohjimmiltaan usb-yhteys, jota käytät tapahtumiesi suojaamiseen.

Toinen turvallisuustaso.

Trezor on alkuperäinen laitteistolompakko, ja se on helppo asentaa bitcoin-tietoturvaasi varten. Saatavilla on muitakin tuotteita, mutta tämän artikkelin loppuosan ajan olen päättänyt käsitellä ensisijaisesti Trezor-laitteistolompakkoa.

Trezorsin bitcoin-turvallisuuden pääperiaate on nollaluottamus.

Trezor-näytön avulla voit itsenäisesti tarkistaa ja fyysisesti vahvistaa jokaisen tapahtuman suoraan laitteellasi.

Se vaatii myös PIN-koodin joka kerta, kun kirjaudut sisään. Näin varmistat, että sinä olet läsnä koko ajan.

Yksittäisenä laitteena lompakossa ei ole muita toimintoja.

Yksinkertaisuus tarkoittaa lisäturvaa.

Trezor ei ole poikkeus haittaohjelmien tai virusten riskiin. Kuitenkin, mitä harvempien laitteiden kanssa Trezor kommunikoi, eli siinä ei ole Bluetooth-, wifi- tai QR-koodin skannausta, joten mitä yksinkertaisempi viestintäprotokolla on, sitä turvallisempi bitcoin-tietoturvasi on.

Lisäksi Holvissa ei ole akkua. Kun se on irrotettuna, se on pois päältä ja kolikosi ovat turvassa kaikilta kyberhyökkäyksiltä.

Toivon, että olen korostanut bitcoin-turvallisuuden merkitystä. Pääasiat ovat nolla luottamus ja konkreettinen turvallisuus. Varmista myös, että varmuuskopiointiprosessisi on yhtä turvallinen, eli varmista tarvittaessa, että tietosi ovat henkilön, johon nimenomaisesti luotat, saatavilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.