Coinbase: Bitcoin Startup on leviämässä vangitakseen lisää markkinoita

By | 8 syyskuun, 2022

Bitcoinin hinta nousi pilviin vuonna 2017. Coinbase, yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan hyödyntääkseen koronpiikkiä. Siitä huolimatta Coinbase ei ole kiinnostunut pitämään kryptotulojaan itsestäänselvyytenä. Pysyäkseen edellä paljon laajemmilla kryptovaluuttamarkkinoilla yhtiö auraa rahaa takaisin yleissuunnitelmaansa. Vuoteen 2017 asti yhtiön liikevaihdon ilmoitettiin olevan miljardi dollaria, ja yli 150 miljardin dollarin omaisuutta vaihdettiin 20 miljoonan asiakkaan välillä.

Coinbase, San Franciscossa sijaitseva yritys, tunnetaan johtavana kryptovaluuttojen kaupankäyntialustana Yhdysvalloissa, ja jatkuvan menestyksensä ansiosta se laskeutui no. 10. sija CNBC Disruptor -listalla vuonna 2018 epäonnistuttuaan listalla kahden edellisen vuoden aikana.

Menestyksen tiellä Coinbase ei ole jättänyt kiveä kääntämättä salametsästäessään New Yorkin pörssin, Twitterin, Facebookin ja LinkedInin avainjohtajia. Kuluvana vuonna sen kokopäiväisen suunnittelutiimin koko on lähes kaksinkertaistunut.

Coinbase osti Earn.comin huhtikuussa 100 miljoonalla dollarilla. Tämän alustan avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa digitaalista valuuttaa samalla kun he vastaavat massamarkkinoiden sähköposteihin ja suorittavat mikrotehtäviä. Tällä hetkellä yhtiö suunnittelee tuovansa entisen Andreessen Horowitzin pääomasijoittajan, Earnsin perustajan ja toimitusjohtajan kaikkien aikojen ensimmäiseksi teknologiajohtajaksi.

Nykyisen arvion mukaan Coinbase arvosti itsensä noin 8 miljardiksi dollariksi, kun se aikoi ostaa Earn.Comin. Tämä arvo on paljon korkeampi kuin 1,6 miljardin dollarin arvo, joka arvioitiin viimeisellä riskipääomarahoituksella kesällä 2017.

Coinbase kieltäytyy kommentoimasta arvostustaan ​​huolimatta siitä, että sillä on yli 225 miljoonan dollarin rahoitusta huippupääomasijoittajilta, mukaan lukien Union Square Ventures, Andreessen Horowitz ja myös New Yorkin pörssistä.

Vastatakseen institutionaalisten sijoittajien tarpeisiin New Yorkin pörssi suunnittelee oman kryptovaluuttapörssin perustamista. Myös NYSE:n kilpailija Nasdaq harkitsee samanlaista liikettä.

• Kilpailu on tulossa

Kun kilpailevat organisaatiot pyrkivät irrottautumaan Coinbasen liiketoiminnasta, Coinbase etsii muita riskipääomamahdollisuuksia yrittääkseen rakentaa vallihautaa yrityksen ympärille.

Nomuran instant-analyytikko Dan Dolev sanoi, että Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorseyn johtama Square voisi syödä Coinbasen pörssiliiketoiminnassa, koska se aloitti kryptovaluuttojen kaupankäynnin Square Cash -sovelluksessaan tammikuussa.

Dolevin arvioiden mukaan Coinbasen keskimääräiset kaupankäyntipalkkiot olivat noin 1,8 prosenttia vuonna 2017. Näin korkeat palkkiot voivat ohjata käyttäjiä muihin halvempiin pörsseihin.

Coinbase haluaa tulla institutionaalisille sijoittajille yhden luukun paikaksi samalla kun se suojaa pörssiliiketoimintaansa. Houkutellakseen tuohon valkohansikassijoittajaluokkaan yhtiö julkisti uusia tuotteita. Tämä sijoittajaluokka on ollut erityisen varovainen sukeltaessaan epävakaille kryptovaluuttamarkkinoille.

Coinbase Prime, The Coinbase Institutional Coverage Group, Coinbase Custody ja Coinbase Markets ovat yrityksen lanseeraamia tuotteita.

Coinbase katsoo, että institutionaalista rahaa on miljardeja dollareita, jotka voidaan sijoittaa digitaaliseen valuuttaan. Sillä on jo hallussaan 9 miljardin dollarin asiakasomaisuus.

Instituutiosijoittajat ovat huolissaan turvallisuudesta huolimatta siitä, että Coinbase ei ole koskaan joutunut hakkerointiin kuten jotkut muut globaalit kryptovaluuttapörssit. Coinbasen presidentti ja COO sanoivat, että sysäys Coinbasen säilytyksen käynnistämiseen viime marraskuussa oli luotettavan säilytysyhteisön puute turvaamaan heidän kryptoomaisuutensa.

• Tällä hetkellä Wall Street siirtyy Bashing Bitistä Cryptocurrency Backeriin

Autonomous Next Wall Streetin uusimpien tietojen mukaan kiinnostus kryptovaluuttoja kohtaan näyttää kasvavan. Tällä hetkellä kryptovaluuttarahastoja on 287, kun taas vuonna 2016 kryptovaluuttojen hedge-rahastoja oli vain 20. Goldman Sachs on jopa avannut kryptovaluuttojen kaupankäyntipisteen.

Coinbase on myös esitellyt Coinbase Venturesin, joka on hautomorahasto varhaisen vaiheen startup-yrityksille, jotka työskentelevät kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen alalla. Coinbase Ventures on jo kerännyt 15 miljardia dollaria lisäinvestointeja varten. Sen ensimmäinen sijoitus julkistettiin Compound-nimiseen startupiin, jonka avulla voi lainata tai lainata kryptovaluuttaa samalla kun ansaitsee korkoa.

Vuoden 2018 alussa yhtiö lanseerasi Coinbase Commercen, jonka avulla kauppiaat voivat hyväksyä suurimpia kryptovaluuttoja maksuvälineenä. Toinen bitcoin-startup oli BitPlay, joka keräsi äskettäin 40 miljoonaa dollaria riskirahaa. Viime vuonna BitPlay käsitteli yli miljardi dollaria bitcoin-maksuja.

Lohkoketjuteknologian kannattajat uskovat, että kryptovaluutta pystyy tulevaisuudessa poistamaan keskuspankkiviranomaisten tarpeen. Samalla se alentaa kustannuksia ja luo hajautetun rahoitusratkaisun.

• Sääntelyturvallisuus on edelleen tiukkaa

Coinbase on saanut paljon kritiikkiä, jotta pääsy rajoitetaan neljään kryptovaluuttaan. Mutta heidän on asettava varovasti, kun Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset pohtivat, kuinka valvoa tiettyjä tekniikan käyttötapoja.

Coinbasen kaltaisissa kryptovaluuttapörsseissä huolenaiheena on, ovatko kryptovaluutat arvopapereita, jotka kuuluisivat Securities and Exchange Commissionin lainkäyttövaltaan. Coinbase on kieltämättä hidas lisäämään uusia kolikoita, koska SEC ilmoitti maaliskuussa, että se soveltaa turvallisuuslakeja kaikkiin kryptovaluuttapörsseihin.

The Wall Street Journal raportoi, että Coinbase tapasi SEC:n virkamiehet rekisteröidäkseen itsensä lisensoiduksi välitys- ja sähköiseksi kauppapaikaksi. Tällaisessa tilanteessa Coinbasen olisi helpompi tukea enemmän kolikoita ja myös noudattaa turvallisuusmääräyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.