Crypto TREND – viides painos

By | 25 elokuun, 2022

Kuten odotimme, olemme saaneet lukijoilta monia kysymyksiä Crypto TRENDin julkaisemisen jälkeen. Tässä painoksessa vastaamme yleisimpiin.

Millaisia ​​muutoksia on tulossa, jotka voisivat olla pelinvaihtajia kryptovaluuttasektorilla?

Yksi suurimmista muutoksista, jotka vaikuttavat kryptovaluuttojen maailmaan, on vaihtoehtoinen lohkovalidointimenetelmä nimeltä Proof of Stake (PoS). Pyrimme pitämään tämän selityksen melko korkealla tasolla, mutta on tärkeää saada käsitteellinen käsitys siitä, mikä ero on ja miksi se on merkittävä tekijä.

Muista, että digitaalisten valuuttojen taustalla olevaa tekniikkaa kutsutaan lohkoketjuksi ja suurin osa nykyisistä digitaalisista valuutoista käyttää validointiprotokollaa nimeltä Proof of Work (PoW).

Perinteisiä maksutapoja käytettäessä sinun on luotettava kolmanteen osapuoleen, kuten Visa, Interact tai pankki, tai shekkien selvitysyhtiö, joka suorittaa maksutapahtumasi. Nämä luotetut tahot ovat ”keskitettyjä”, mikä tarkoittaa, että he pitävät omaa yksityistä kirjanpitoaan, joka tallentaa tapahtumahistorian ja kunkin tilin saldon. He näyttävät sinulle tapahtumat, ja sinun on hyväksyttävä, että se on oikein, tai käynnistää kiista. Vain kaupan osapuolet näkevät sen.

Bitcoinilla ja useimmilla muilla digitaalisilla valuutoilla kirjanpito on ”hajautettu”, mikä tarkoittaa, että kaikki verkossa olevat saavat kopion, joten kenenkään ei tarvitse luottaa kolmanteen osapuoleen, kuten pankkiin, koska kuka tahansa voi tarkistaa tiedot suoraan. Tätä varmennusprosessia kutsutaan ”hajautetuksi konsensukseksi”.

PoW edellyttää, että ”työ” tehdään uuden tapahtuman vahvistamiseksi lohkoketjuun pääsyä varten. Kryptovaluutoilla validoinnin tekevät ”kaivostyöntekijät”, joiden on ratkaistava monimutkaisia ​​algoritmisia ongelmia. Kun algoritmiset ongelmat monimutkaistuvat, nämä ”kaivostyöläiset” tarvitsevat kalliimpia ja tehokkaampia tietokoneita ratkaistakseen kaikki muut ongelmat. ”Louhinta”-tietokoneet ovat usein erikoistuneita ja käyttävät tyypillisesti ASIC-siruja (Application Specific Integrated Circuits), jotka ovat taitavampia ja nopeampia ratkaisemaan näitä vaikeita pulmia.

Tässä on prosessi:

  • Tapahtumat niputetaan yhteen ”lohkoksi”.
  • Kaivostyöntekijät varmistavat, että kunkin lohkon tapahtumat ovat laillisia ratkaisemalla hajautusalgoritmipulmapelin, joka tunnetaan nimellä ”työn todisteongelma”.
  • Ensimmäinen kaivosmies, joka ratkaisee lohkon ”todiste työongelman”, palkitaan pienellä määrällä kryptovaluuttaa.
  • Kun tapahtumat on vahvistettu, ne tallennetaan julkiseen lohkoketjuun koko verkossa.
  • Transaktioiden ja kaivostyöntekijöiden määrän kasvaessa myös hajautusongelmien ratkaisemisen vaikeus kasvaa.

Vaikka PoW auttoi saamaan lohkoketjun ja hajautetut, luotettavat digitaaliset valuutat liikkeelle, siinä on joitain todellisia puutteita, varsinkin kun nämä kaivostyöläiset kuluttavat sähköä yrittäessään ratkaista ”todiste työongelmista” mahdollisimman nopeasti. Digiconomistin Bitcoin-energiankulutusindeksin mukaan Bitcoin-kaivostyöntekijät käyttävät enemmän energiaa kuin 159 maata, mukaan lukien Irlanti. Kun jokaisen Bitcoinin hinta nousee, yhä useammat kaivostyöläiset yrittävät ratkaista ongelmia kuluttaen entistä enemmän energiaa.

Kaikki tämä virrankulutus vain transaktioiden validoimiseksi on motivoinut monia digitaalisessa valuuttatilassa etsimään vaihtoehtoisia menetelmiä lohkojen validoimiseksi, ja johtava ehdokas on menetelmä nimeltä ”Proof of Stake” (PoS).

PoS on edelleen algoritmi, ja tarkoitus on sama kuin työntodistuksessa, mutta prosessi tavoitteen saavuttamiseksi on aivan erilainen. PoS:ssa ei ole kaivostyöntekijöitä, mutta sen sijaan meillä on ”validaattorit”. PoS luottaa luottamukseen ja tietoon, että kaikilla transaktioita vahvistavilla ihmisillä on iho pelissä.

Tällä tavalla PoS-validaattori rajoittuu sen sijaan, että se käyttäisi energiaa vastatakseen PoW-pulmiin, vain vahvistamaan prosenttiosuuden tapahtumista, joka heijastaa hänen omistusosuuttaan. Esimerkiksi validaattori, joka omistaa 3 % saatavilla olevasta eetteristä, voi teoriassa validoida vain 3 % lohkoista.

PoW:ssa mahdollisuudet ratkaista työtodistusongelma riippuu siitä, kuinka paljon laskentatehoa sinulla on. PoS:n kanssa se riippuu siitä, kuinka paljon kryptovaluuttaa sinulla on ”panossa”. Mitä suurempi panos sinulla on, sitä suurempi on mahdollisuus ratkaista esto. Kryptokolikoiden voittamisen sijaan voittanut validaattori saa transaktiomaksuja.

Validaattorit syöttävät panoksensa ”lukitsemalla” osan rahastotokeneistaan. Jos he yrittävät tehdä jotain haitallista verkkoa vastaan, kuten luoda ”virheellisen lohkon”, heidän panoksensa tai vakuus menetetään. Jos he tekevät työnsä eivätkä riko verkkoa, mutta eivät saa oikeutta vahvistaa estoa, he saavat panoksensa tai talletuksensa takaisin.

Jos ymmärrät peruseron PoW:n ja PoS:n välillä, se on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää. Vain niiden, jotka aikovat ryhtyä kaivosmiehiksi tai validoijiksi, on ymmärrettävä näiden kahden validointimenetelmän läpikotaisin. Suurin osa kansalaisista, jotka haluavat omistaa kryptovaluuttoja, ostavat ne yksinkertaisesti pörssin kautta, eivätkä osallistu varsinaiseen lohkotapahtumien louhintaan tai validointiin.

Suurin osa kryptosektorista uskoo, että digitaalisten rahakkeiden on vaihdettava PoS-malliin, jotta digitaaliset valuutat selviäisivät pitkällä aikavälillä. Tätä viestiä kirjoitettaessa Ethereum on toiseksi suurin digitaalinen valuutta Bitcoinin takana, ja heidän kehitystiiminsä on työskennellyt Casper-nimisen PoS-algoritminsa parissa muutaman viime vuoden aikana. Odotamme, että Casper otetaan käyttöön vuonna 2018, mikä asettaa Ethereumin kaikkien muiden suurten kryptovaluuttojen edelle.

Kuten olemme aiemmin nähneet tällä alalla, suuret tapahtumat, kuten Casperin onnistunut käyttöönotto, voivat nostaa Ethereumin hintoja paljon korkeammalle. Pidämme sinut ajan tasalla Crypto TRENDin tulevissa numeroissa.

Pysy kanavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.