Digitaalinen valuutta

By | 9 tammikuun, 2022

Kryptovaluutta

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta. Sitä kutsutaan myös virtuaalivaluutaksi. Se on digitaalinen omaisuus, joka käsittelee tapahtumansa kryptografian avulla, salausta käytetään läpitunkematta ja se vahvistaa tapahtumat. Monissa maissa kryptovaluuttoja käytetään vaihtoehtoisina valuuttoina. Bitcoin lisättiin vuonna 2009 ensimmäisenä hajautettuna kryptovaluuttana. Sen jälkeen markkinoille ilmestyi monia erilaisia ​​kryptovaluuttoja. Ne tunnetaan yleensä altcoineina. Nämä valuutat käyttävät hajautettua hallintaa vastapainona keskitetylle digitaaliselle rahalle ja keskuspankkijärjestelmille.

Hajautettu hallinta käyttää Bitcoin-tapahtumalohkoketjutietokantaa maksullisena kirjanpitona. Salauslaite luo hajautetun kryptovaluutan ennalta määrätyllä hinnalla, joka tiedottaa yleisölle. Keskitetyissä pankeissa ja Federal Reserveissä hallitukset tai hallitukset valvovat valuutan liikkeeseenlaskua tulostamalla käteisosuuksia, ja vaihto tapahtuu digitaalisten pankkikirjojen kautta. Hajautetun kryptovaluutan tapauksessa yritykset tai hallitukset eivät kuitenkaan voi luoda uusia organisaatioita tai tarjota tukea erilaisille yrityksille, pankeille tai omaisuutta omistaville yrityksille.

Satoshi Nakamoto Group on luonut perusteknisen gadgetin hajautetuille kryptovaluutoille. Syyskuuhun 2017 mennessä oli luotu lähes tuhat kryptovaluuttaa, joista suurinta osaa voidaan verrata bitcoineihin. Kryptovaluuttajärjestelmissä turvallisuutta, eheyttä ja pääkirjaa ylläpitää ryhmä toisiaan epäilyttäviä osapuolia, jotka tunnetaan nimellä Miners, jättäen suuren yleisön tietokonejärjestelmiensä valvomaan, ja aikaleimattuja tapahtumia ylläpidetään tietyllä aikaleimajärjestelmällä. Kaivosmies pitää kryptovaluuttakirjan turvassa taloudellisista syistä.

Useimmat kryptovaluutat minimoivat jatkuvasti valuutan tuotantoa rajoittamalla koko liikkeessä olevan valuutan määrää ja jäljittelemällä jalometalleja. Toisin kuin perinteiset valuutat, joita säilytetään rahalaitosten, kuten varastossa olevan käteisen, kautta, lainvalvontaviranomaisten on vaikea takavarikoida kryptovaluuttoja. Tämä ongelma liittyy salaustekniikoiden käyttöön. Lainvalvontaviranomaiset kohtasivat tämän ongelman Silk Road -tapauksessa, jossa Ulbrichtin bitcoin ”salattiin”. Kryptovaluutat, kuten bitcoin, ovat aliaksia, vaikka Zerocoinin kaltaisia ​​sovelluksia on ehdotettu todellisen anonymiteetin takaamiseksi.

Jotkut tuntemattomat henkilöt tai ihmiset käyttivät nimeä Satoshi Nakamoto ja lisäsivät vuonna 2009 Bitcoinin, ensimmäisen digitaalisen valuutan. Se käytti salaushajautustoimintoa SHA-256 työskentelymallina. Aiemmin Namecoin sijaitsi huhtikuussa 2011. Litecoin julkaistiin aiemmin, lokakuussa 2011 Scryptissä oli hash-ominaisuus. Kryptovaluutta Peercoin käytti hybridiä todisteena työstä. IOTA ei käyttänyt lohkoketjua, se käyttää sotkua. Räätälöityyn lohkoketjuun perustuvan The Divi Projectin avulla voit vaivattomasti ostaa ja myydä valuuttoja lompakostasi ja käyttää ei-julkisia valtuustietoja tapahtumiin. Myöhemmin luotiin monia ainutlaatuisia kryptovaluuttoja, mutta vain osa niistä onnistui, koska niistä puuttui teknisiä innovaatioita.

Robocoinin luoja Jordan Kelly asensi ensimmäisen bitcoin-pankkiautomaatin Texasissa, Yhdysvalloissa 20. helmikuuta 2014. Tämä pankkiautomaatti oli identtinen pankin pankkiautomaatin kanssa, mutta se tutki tunnistehenkilöitä, kuten passin tai käyttäjän ajokortin skannereilla. Vuonna 2017 eri maihin asennettiin lähes 1 574 bitcoin-automaattia ja vuonna 2017 3 pankkiautomaattia vuorokaudessa.

Kryptovaluuttojen oikeudellinen asema vaihtelee suuresti maittain, ja se säilyy edelleen monissa. Vaikka jotkut maat ovat nimenomaisesti sallineet niiden käytön ja kaupan, toiset ovat kieltäneet ne. Lisäksi eri hallintoelimet rajoittavat bitcoinia eri tavoin. Kiinan keskuspankki kielsi vuonna 2014 kiinalaisilta rahoituslaitoksilta bitcoinien liikkeen. Kryptovaluutat ovat kuitenkin laillisia Venäjällä, vaikka muiden valuuttojen käyttö muiden kuin Venäjän ruplan ostamiseen on kielletty. Yhdysvaltain sisäinen veroviranomainen salli bitcoinin verottamisen myyntivoitoista, ja 25. maaliskuuta 2014 päätös selvensi bitcoinin laillisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.