Erilaisia ​​tapoja lyödä intialaisia ​​kolikoita

By | 20 joulukuun, 2021

Intiassa eri hallitsijat lyöivät erityyppisiä kolikoita. Nämä kolikot lyödään eri tavoin. Aikaisemmin helmiä ja kiviä käytettiin valuuttana ja tämä järjestelmä tunnettiin vaihtojärjestelmänä.

Koska näitä esineitä oli kuitenkin vaikea erottaa toisistaan, käyttöön otettiin kolikot. Rahapajan teknologioiden perusteella muinaiset intialaiset kolikot voidaan jakaa neljään ryhmään:

– Fisted Coins: Nämä ovat vanhimpia Intiassa kirjattuja kolikoita. Niitä käytettiin 6. vuosisadalla eKr. Niissä olevat symbolit olivat abstrakteja tai luontoon liittyviä elementtejä. Koska kolikoiden molemmat puolet lyötiin samanaikaisesti, niitä kutsuttiin rei’itetyiksi kolikoiksi.

Useimpiin nyrkillä merkittyihin kolikoihin oli upotettu eri määrä vetoja. Näistä kolikoista muodostettiin erilaisia ​​muotoja, kuten sauvan muotoisia, pitkänomaisia ​​tai kupin muotoisia. Kaikki nämä kolikot lyötiin korkilla.

– Lyöntitekniikat: Tässä lyöntitekniikassa kolikot lyötiin muottien avulla. Tämä tekniikka oli nopeampi verrattuna tapaan, jolla Punch Marked valmistettiin, ja yhdestä muotista voitiin valmistaa useita kolikoita samanaikaisesti. Tämän tekniikan suurin haittapuoli oli se, että homeen vaikutelma ei aina siirtynyt kolikoihin kunnolla. Niinpä tuon ajan hallitsijat kehittivät lopulta kokonaan uuden tekniikan.

– Repousee-tekniikka: Nämä kolikot olivat ohuita ja kevyitä. He kantoivat laitteita vain toisella puolella ja toisaalta jäi negatiivinen vaikutelma. Tämä tekniikka vei aikaa, joten tällä tekniikalla lyötiin vähemmän kolikoita.

– Die-Struck-tekniikka: Die-Struck-tekniikka kehitettiin siksi, että Repousse- ja Casting-tekniikoilla oli monia haittoja. Tällä tekniikalla lyötiin monia muinaisia ​​intialaisia ​​kolikoita Guptan ja indokreikkalaisten vallan aikana. Tällä tekniikalla kolikon molemmat puolet tekivät vaikutuksen.

Siksi näillä eri tekniikoilla lyötiin monia erilaisia ​​kolikoita. Jotkut näistä kolikoista ovat edelleen maailman kokoelmissa ja löytyvät myös joistakin museoista. Täydellisesti suunniteltu kolikko on sellainen, joka näyttää houkuttelevalta, kauniilta ja on valmistettu tekniset näkökohdat huomioon ottaen.

Kuvan siirtäminen kolikkoleikkauksesta vaatii suurta voimaa. Jos voima on epätasapainossa, valuutat hajoaisivat vähitellen. Nämä hajonneet päät voidaan nähdä kolikoiden pinnalla kohoumien tai raitojen muodossa.

Siksi on erittäin tärkeää, että kolikot leikataan oikein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.