Erinomaiset menetelmät Intian valuuttojen puhdistamiseen!

By | 10 joulukuun, 2021

Vaikka intialaisten kolikoiden puhdistamista ei suositella ollenkaan, koska se alentaa niiden arvoa, monet ihmiset eivät voi vastustaa näkevänsä tahroja tai tahroja kolikoissaan ja vaativat usein puhdistusmenetelmiä. Jotkut niistä ovat:

Kuparikolikoita löytyy yleisesti Intiasta. Voit puhdistaa kuparikolikosi pienellä Heinz-tomaattiketsuppilla ja puhdistaa sen varovasti hammasharjalla. Huuhtele lämpimällä vedellä ja levitä hieman ruokasoodatahnaa saadaksesi upean kiillon.

– Voit seurata samanlaista vaihetta toisella Taco Bell taco -kastikkeella ja säilyttää sitä muutaman minuutin. Se tekee myös kuparipennistäsi vaaleanpunaisen.

– Toinen kastike, jota voidaan käyttää puhtaaseen Intiaan, on Tabasco-kastike. Noudata samoja vaiheita kuin edellä mainittiin.

– Sekoita suola ja etikka ja laita tahrat pennit liuokseen. Huomaat, että kuparipennit muuttuvat vaaleanpunaisiksi, kun ne uutetaan liuoksesta. Huuhtele ne vedellä lisäreaktioiden välttämiseksi.

– Sitruunamehun ja suolan seos ei vaadi puhdistusta. Hopea- ja kuparikolikot kirkastuvat, kun niitä pidetään tässä liuoksessa. Seuraavaksi yksinkertaisesti pese ne puhtaalla vedellä.

– Lyijykynän pyyhekumi tunnetaan laajalti myös kiillon ja kiillon palauttamisesta. Sinun tarvitsee vain poistaa musta kolikosta.

– Digitaalinen ultraäänipuhdistin on sähkölaite, johon laitat kuumaa vettä ja ultraääniaallot toimivat. Jos kokoelmasi on kuitenkin puhdasta kuparia, se kiiltää, mutta jos se on valmistettu pronssista, se ei toimi.

Monet intialaiset kuparipuhdistusaineet ovat helposti saatavilla markkinoilla. Nämä ovat hieman keskittyneempiä ja voivat puhdistaa kolikot reilusti.

– Huonolaatuiset hopeakolikot, jotka ovat painonsa arvoisia, voidaan puhdistaa edullisilla hopeanpuhdistusaineilla. Keskikokoisia ja korkealaatuisia hopearahoja ei kuitenkaan suositella ollenkaan käytettäväksi tähän puhdistustarkoitukseen.

– Useimmat paikallisen valuutan kauppiaat käyttävät tätä menetelmää intialaisten kolikoiden pesuun. Numismatiikka kuitenkin yleensä neuvoo, että tätä tekniikkaa käytetään vain huonolaatuisille kolikoille ja kuparikolikoille.

– Ota vettä ja ruokasoodaa sormiesi väliin ja hiero kolikkoa. Jos se on hopeakolikko, voidaan saada 80% kirkkaudesta. Kuparikolikossa voit kuitenkin tuntea pienen muutoksen.

Kaikki edellä mainitut menetelmät ovat kuitenkin vaarallisia Intian valuutoillasi, ja keräilijöitä kehotetaan käyttämään näitä menetelmiä omalla riskillään. Nämä menetelmät voivat tuhota kolikoitasi aiheuttaen vikoja. Jos haluat silti puhdistaa ne, vaarana on vain heikkolaatuinen intialainen koliko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.