Hajautettu rahoitus (DeFi) Ethereumissa: rahoituksen tulevaisuus?

By | 28 toukokuun, 2022

Decentralized Finance tai lyhennettynä ”DeFi” on valloittanut krypto- ja lohkoketjumaailman myrskyllä. Sen äskettäinen elpyminen peittää kuitenkin juurensa vuoden 2017 kupla-aikakaudella. Vaikka kaikki ja heidän koiransa tekivät ”Initial Coin Offering” tai ICO:n, harvat yritykset näkivät lohkoketjun potentiaalin paljon muutakin kuin nopean hinnannousun. Nämä pioneerit visioivat maailman, jossa rahoitussovellukset kaupankäynnistä säästämiseen pankkitoiminnasta vakuutuksiin olisivat mahdollisia yksinkertaisesti lohkoketjussa ilman välittäjiä.

Ymmärtääksesi tämän vallankumouksen mahdollisuudet, kuvittele, jos sinulla olisi mahdollisuus käyttää säästötiliä, joka tuottaa 10 % vuodessa dollareina, mutta ilman pankkia ja käytännössä ilman varoja. Kuvittele, että voit vaihtaa satovakuutuksen ghanalaisen maanviljelijän kanssa, joka istuu toimistossasi Tokiossa. Kuvittele, että voisit olla markkinatakaaja ja ansaita palkkioita prosenttiosuutena siitä, mitä jokainen Citadel haluaisi. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Se ei ole. Tämä tulevaisuus on jo täällä.

DeFin rakennuspalikoita

On olemassa joitakin DeFin perusrakenteita, jotka sinun tulee tietää ennen kuin siirrymme eteenpäin:

  • Automatisoitu markkinatakaus tai yhden omaisuuden vaihtaminen toiseen luottamattomaan ilman välittäjää tai selvityskeskusta.

  • Ylivakuus lainat tai mahdollisuus ”saa omaisuutensa käyttöön” kauppiaille, keinottelijoille ja pitkäaikaisille omistajille.

  • Vakaat kolikot tai algoritmiset varat, jotka seuraavat kohde-etuuden hintaa ilman, että niitä on keskitetty tai tuettu fyysisellä omaisuudella.

Ymmärtää kuinka DeFi on tehty

Vakaita kolikoita käytetään usein DeFissä, koska ne jäljittelevät perinteisiä fiat-valuuttoja, kuten USD. Tämä on tärkeä kehitysaskel, koska krypton historia osoittaa, kuinka epävakaa asiat ovat. DAI:n kaltaiset vakaat kolikot on suunniteltu seuraamaan USD:n arvoa pienillä poikkeamilla jopa vahvoilla karhumarkkinoilla, eli vaikka krypton hinta romahtaa kuten karhumarkkinat 2018-2020.

Lainausprotokollat ​​ovat mielenkiintoinen kehitys, joka yleensä rakentuu stabiilien kolikoiden päälle. Kuvittele, jos voisit lukita omaisuutesi miljoonan dollarin arvosta ja sitten lainata niitä vastaan ​​stabiileina kolikoina. Pöytäkirja myy automaattisesti omaisuutesi, jos et maksa lainaa takaisin, kun vakuutesi ei enää riitä.

Automatisoidut markkinatakaajat muodostavat koko DeFi-ekosysteemin perustan. Ilman tätä olet jumissa vanhassa rahoitusjärjestelmässä, jossa sinun täytyy luottaa välittäjään, selvityskeskukseen tai pörssiin. Automaattiset markkinatakaajat tai AMM:t lyhyitä vuosia vaihdat yhden omaisuuden toiseen sen pooleissa olevan molempien omaisuuserien reservin perusteella. Hinnan selvittäminen tapahtuu ulkopuolisten arbitraasien kautta. Likviditeetti yhdistetään muiden ihmisten varojen perusteella ja he saavat käyttöönsä kaupankäyntipalkkioita.

Voit nyt saada altistumisen laajalle valikoimalle omaisuutta Ethereumin ekosysteemissä ilman, että sinun tarvitsee koskaan olla vuorovaikutuksessa perinteisen rahoitusmaailman kanssa. Voit ansaita rahaa lainaamalla omaisuutta tai olemalla markkinatakaaja.

Kehitysmaille tämä on hämmästyttävä innovaatio, koska heillä on nyt pääsy kaikkiin kehittyneiden maiden rahoitusjärjestelmiin ilman markkinoille pääsyn esteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.