Hopearahasijoittamisen merkitys

By | 3 toukokuun, 2022

Muinaiset hopeakolikot ovat mahdollisesti historian vanhin massarahamuoto. Ne olivat kultakolikoiden ohella ensimmäisiä kolikoita, joita koskaan käytettiin tuhansia vuosia sitten. Mutta ovatko hopeakolikot hyvä sijoitus nykypäivän sijoittajalle?

Hopeakolikot ovat suosittu tapa suojautua inflaatiolta ja tasapainottaa portfolioriskiä. Se on historiallisesti ollut edullisin jalometalli. Toisin kuin kultaa, hopeaostoja ei tarvitse ilmoittaa. Sillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen ja välttämättömän maailmanlaajuiselle teollisuudelle. Ja luo tilanteen, jossa ei yksinkertaisesti ole korvaavaa. Hopealla on valtavat teolliset sovellukset. Sitä löytyy useimmista kaikesta matkapuhelimista tietokoneisiin. Kun elektroniikan jano kasvaa jatkuvasti, myös hopean kysyntä kasvaa. Myös lääketeollisuus on löytänyt lähes yhtä monia tapoja käyttää hopeaa kuin teollisuusmaailma. Nämä sovellukset tekevät siitä kuluvan investoinnin. Eikä vain muita kauniita kasvoja.

Hopeaa ja kultaa on tietysti käytetty rahana ja myös muinaisista ajoista lähtien rahapelitarkoituksiin. Ne ovat metallia ja yleensä levyn muotoisia. Kolikot voidaan ajoittaa eKr. aikakauteen. Noin vuoteen 700 eKr. mennessä mesopotamialaiset käyttivät jalometalleja vaihtovälineenä.

Yhdysvaltain rahapaja on hallituksen valvoma kolikoiden tuotantolaitos. Se tuotti myös laajasti Amerikan kauneimmaksi hopearahaksi pidetyn Walking Liberty Half-Dollarin. Rahapaja poisti kaiken hopean dimeistä ja neljänneksistä. Hopeapitoisuus puolessa dollarissa laskettiin 40 prosenttiin. Rahapaja jatkoi hopeakolikoiden valmistamista vuoteen 1971 saakka. Hopean sijasta käytettiin niin sanottua ”Fiat-rahajärjestelmää”. Fiat-raha on rahaa, jolla ei ole omaa todellista arvoa. Mutta hallitus pakottaa sen laillisena maksuvälineenä. Ongelma syntyy, kun rahaa tuotetaan massatuotantona ilman, että sen todellinen arvo kasvaa. Tuloksena on, että ”Fiat Money” -rahasta tulee vähemmän arvokas ja jalometalleja sisältävistä kolikoista tulee arvokkaampia.

Jalometallisijoittajat kysyvät usein ”Pitäisikö minun sijoittaa hopeaan vai kultaan.” Hopea on perinteisesti ollut edullisin jalometalli. Silver Eaglesia on helppo ostaa ja myydä useimmissa kolikko-, jalometalli- ja välitysyrityksissä. ”Jalometalleilla on ollut arvoa kaikissa sivilisaatioissa ja ne ovat selviytyneet kaikista talouskriiseistä. Niiden voidaan odottaa tekevän samoin myös tulevaisuudessa.” Nyt on aika ostaa kultaa ja muita jalometalleja. Hopea ja kulta ovat kuitenkin paljon suositumpia jalometallisijoituksia kuin platina ja palladium.

Yhteenvetona kaiken. Hopea- ja kultakolikot ovat mahdollisesti historian vanhin massarahamuoto. Nämä kolikot ovat suosittu tapa suojautua inflaatiolta ja tasapainottaa portfolioriskiä. Hopeakolikot voivat olla hyvä sijoitus useista syistä. Nykyään parhaat syyt ovat se, että hopea on edullinen useimmille ihmisille ja koska sen kysyntä kasvaa päivittäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.