Hopeisia sijoitusmahdollisuuksia

By | 26 joulukuun, 2021

Yleisin tapa sijoittaa hopeaan on ostaa hopeatankoja. Näitä sauvoja valmistetaan 1–1 000 unssin kokoisina, ja joissakin maissa sijoittajat voivat jopa ostaa kulta- tai hopeaharkkoja pääpankeista täysin ilman laskuria. Kaupan jälkeen sijoittaja säilyttää silitysraudat joko kotinsa kassakaapissa tai jälleenmyyjän luona.

Hopeakolikot ovat suhteellisen uusi sijoitustapa, joka sai alkunsa 1900-luvulla, kun hopean arvo ylitti valuutan nimellisarvon. Mitä tulee hopeakolikoihin, niitä on kahta eri tyyppiä – pikkurahaa ja ”roskaa”. Molemmilla tyypeillä on hopea-arvo, joka riippuu puhtaan hopean painosta. Useimmat ei-toivotut yhdysvaltalaiset kolikot ovat joko sterlinghopeaa tai sisältävät 90 % sterlinghopeaa, kun taas useimpien ei-toivottujen kanadalaisten kolikoiden osuus on 80 % ja useimmissa brittiläisissä kolikoissa 92,5 %.

Saatavilla on myös hopearenkaita, jotka on valmistettu hienosta hopeasta.999. Näitä kierroksia pidetään hybridivaluuttana / baarina; ne eivät kuitenkaan ole oikeussuojakeinoja. Tästä huolimatta ne ovat varsin suosittu valinta keräilijöille, koska niihin on mahdollista lyödä räätälöityjä malleja.

Monilla suurilla rahastoilla on suuria määriä hopeavarantoja, joiden avulla sijoittajat voivat ostaa hopeaa ilman, että heidän tarvitsee pitää tai varastoida sitä. Nykyisen hopean ostamisen sijaan nämä sijoittajat ostavat holdingyhtiön osuuksia ostaakseen hopeaa hintaan, joka on yhtä suuri kuin omaisuuden nykyarvo. Ydinrahastoista ETFS Silver Trust ja iShares Silver Trust ovat kaksi yleisintä, ja ne voidaan ostaa osakevälittäjän kautta.

Monet sveitsiläiset pankit tarjoavat hopeatilejä. Niillä voidaan ostaa ja myydä hopeaa välittömästi, aivan kuten valuutta. Sijoittaja ei tietenkään tule omistamaan nykyistä hopeaa, vaan sen sijaan tulee pankkiaan vastaan ​​vaatimus hopeametallin todellisesta määrästä.

Laaja vedonlyönti on palvelu, jota tarjoavat useat yritykset Isossa-Britanniassa ja muissa Euroopan maissa. Ne antavat sijoittajille mahdollisuuden lyödä vetoa seuraavasta hopean hinnasta. Joitakin suuria vedonlyöntiyrityksiä ovat CMC Markets, IG Index ja Cantor Index.

Toinen idea hopean ostamiseen on sijoittaa hopeakaivosyhtiöön. Kaivosyhtiösijoituksella menestyksesi määräytyy pitkälti yrityksen voittomarginaalien mukaan. Ja niiden voitot riippuvat kokonaiskustannuksista sekä monista muista tekijöistä. Ja kun hopean arvot alkavat nousta, nousevat myös yhtiön osakkeet. Muista, että useimmat kaivosyritykset eivät käsittele vain hopeaa; useimmissa tapauksissa hopeaa louhitaan yhdessä kuparin ja sinkin kanssa. Tämä tarkoittaa, että tämäntyyppisestä sijoituksesta saamasi voitto riippuu suuresti muista metalleista kuin hopeasta.

Kun valitset rahoitussalkkullesi oikean sijoitustavan, sinun on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin käytettävissä oleva budjetti sekä sijoituskykysi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.