I Ching – Kolmen kolikon perusmenetelmän käyttäminen

By | 15 toukokuun, 2022

I Chingin käyttämiseen tarvitset vain kopion I Chingistä ja kolme kolikkoa, joissa on pää ja häntäpuoli. Tarvitset myös palan paperia ja kirjoitusvälineen. Aloita pitämällä kolikoita kädessäsi ja mieti kysymys, johon haluaisit vastauksen. Kun sinulla on selkeä käsitys kysymyksestä, jonka haluat kysyä, heitä kolikot. Katso tulokset. Jokainen pää on arvoltaan 3 ja jokainen häntä on arvoltaan 2. Joten laske arvo. Oletetaan esimerkiksi, että heität kolikot ja kolikot putoavat kahtena päänä ja yhtenä hännänä. Tämä tarkoittaa, että kokonaissumma olisi 8. 3 + 3 + 2 = 8. Joten ensimmäiselle riville kirjoitat 8. Toista tämä prosessi vielä viisi kertaa kirjoittamalla numeroarvot pystysuorassa järjestyksessä alhaalta ylös. Kun sinulla on nämä 6 numeerista arvoa, olet valmis aloittamaan heksagrammin rakentamisen.

Heksagrammin rakentamiseksi kirjoitat vain katkoviivan kullekin parilliselle arvolle ja kiinteän viivan kullekin parittomalle arvolle. Kun sinulla on 6 riviä, olet tehnyt heksagrammin. Kun heksagrammi on muodostettu, sinun on nyt etsittävä se I Ching -kopiostasi. Yleensä I Chingin viimeisellä sivulla on kaavio, joka tekee heksagrammin etsimisestä helppoa. Kun löydät heksagrammi, lue I Chingin luku, joka vastaa heksagrammia.

Katso heksagrammiasi. Onko sinulla kuusi tai yhdeksän? Jos näin on, sinun on luettava teksti rivin alla, joka on joko kuusi tai yhdeksän. Yleensä tämä kirjoitetaan I Chingiin ensimmäiseksi riviksi, toiseksi riviksi jne., tai joissakin tapauksissa sitä kuvataan ensimmäiseksi kuudeksi, toiseksi yhdeksäksi ja niin edelleen. Nämä tunnetaan vaihtuvina linjoina. Tässä osiossa oleva teksti koskee erityisesti sinua ja kysymystäsi. Nyt teet toisen heksagrammin.

Toisen heksagrammin kaikki rivit on vaihdettava kuudesta yhdeksään ja kaikki rivit yhdeksästä kuuteen. Jätä loput rivit ennalleen. Etsi sitten tuloksena oleva heksagrammi samalla tavalla kuin teit ensimmäistä kertaa, mukaan lukien kuusi ja yhdeksän riviä. Lopuksi, kun olet tehnyt kaiken tämän, ’tarkistat työsi’ käyttämällä rtcm:ää (retrospektiivinen kolmen kolikon menetelmä). Tämä on menetelmä, jonka opin lukemalla Carol Anthonyn kirjaa, joka on johtava kirjailija I Ching -aiheesta. Voit käyttää tätä menetelmää muodostamalla teorian siitä, mitä luulet I Chingin yrittävän kertoa sinulle. Kun sinulla on teoria, pidä se mielessäsi ja heitä kolikot. Jos saat kolme päätä, se tarkoittaa kyllä. Kolme häntää ei ole. Kaksi päätä on kyllä, mutta … ja kaksi häntää ei, mutta … jatka tätä, kunnes saat selkeän käsityksen siitä, mitä I Ching kertoo sinulle. Kun kysyt siltä, ​​onko tietty tulkinta lukemasta oikea, heitä kolikot, ja ne ovat kaikki kolme päätä ylöspäin, tiedät osuvasi oikeaan tulkintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.