ICO:iden riskit, edut ja vaarat

By | 1 kesäkuun, 2022

Bitcoin loi vallankumouksen ottamalla käyttöön ensimmäisen hajautetun digitaalisen valuutan, jossa ihmiset ja yritykset hallitsevat transaktioitaan pankkien ja luottokorttien sijaan. Nyt meillä on toinen vallankumous Initial Coin Offering (ICO) muodossa.

Mikä on ensimmäinen kolikkotarjous (ICO)?

ICO on suhteellisen uusi varainhankintatyökalu, jonka avulla startup-yritykset voivat kerätä pääomaa kryptovaluuttojen / rahakkeiden kautta. Täällä sijoittajat keräävät rahaa joko Bitcoineilla, Ethereumilla tai muilla kryptovaluutoilla. Se on kuin toinen joukkorahoitusmuoto.

ICO:n edut

Bitcoinin tapaan ICO:n tärkein etu on se, että startup-yritysten ei tarvitse olla tekemisissä kolmansien osapuolien viranomaisten, kuten pankkien ja pääomasijoittajien kanssa. ICO:t tarjoavat useita muita mukavuuksia, nimittäin:

  • Pääoman kerääminen mistä päin maailmaa tahansa

  • Mahdollisesti korkea tuotto sijoittajille

  • Nopea ja helppo varainhankinta

  • Rajoitetun kysynnän ja tarjonnan periaate, jossa kryptovaluutat saavat arvoa tulevaisuudessa

  • Tokeneilla on likviditeettipreemio

  • Pienet tai nollaan transaktiomaksut

ICO:t alkoivat saada suosiota vuonna 2017. Hieno esimerkki toukokuusta 2017 oli ICO uudelle verkkoselaimelle nimeltä Brave. Tämä tuotti yli 35 miljoonaa dollaria vajaassa 30 sekunnissa. Saman vuoden lokakuussa yhteensä ICO-kolikoiden myynti Tuolloin suoritetut olivat arvoltaan 2,3 miljardia dollaria, mikä oli yli 10 kertaa sen suorituskyky vuonna 2016.

ICO:iden riskit ja vaarat

Kuten mikä tahansa uusi teknologia, varsinkin kun otetaan huomioon miljoonien dollarien arvo, sääntelyviranomaiset ovat kritisoineet ja valvoneet sitä. ICO:t ovat sisältäneet riskejä, huijauksia ja kiistoja, jotka ovat saaneet ne ammattiyritysten ja valtion virkamiesten valvonnan alle.

Joitakin yleisiä ICO:ihin liittyviä riskejä ovat:

Sääntelyn puute

Tämä on ehkä suurin ICO:n kohtaama ongelma. Koska ICO:t eivät noudata keskitettyjen viranomaisten lakeja ja määräyksiä, ne kohtaavat paljon spekulaatiota, keskustelua ja kritiikkiä niiden laillisuudesta.

Yhdysvalloissa US Securities and Exchange Commission (SEC) ei ole vielä tunnustanut ICO:n tokeneita ja sijoituksia, mikä jättää epävarmuutta niiden sääntelyyn. Tästä syystä saattaa olla parempi sijoittaa startup-ICO:ihin, jotka ovat yhteydessä juridisiin yrityksiin.

High Huijausten mahdollisuus

Toinen asia, jossa ICO:t ovat sääntelemättömiä, on petos- tai huijaushyökkäysten mahdollisuus. Ne, jotka lyövät vetoa ICO:sta, ovat tyypillisesti kokemattomia sijoittajia.

Sijoittajat eivät tiedä, julkaistaanko projekti, jota ei ole vielä julkaistu. ICO:t eivät myöskään paljasta henkilökohtaisia ​​tietoja. Joten kaiken he tietävät, tämä koko juttu on yksi suuri rahanpesuskandaali. Toisaalta näin on tapahtunut myös joukkorahoituksen yhteydessä.

Korkeampi Epäonnistumisen mahdollisuudet

Startupilla, joka saa pääomansa ICO:n kautta, on suurempi mahdollisuus epäonnistua. Itse asiassa Boston Collegen Massachusettsissa sijaitsevan pienen tiimin tekemässä raportissa todettiin, että 55,4 % merkkiprojekteista epäonnistuu alle 4 kuukaudessa.

Johtopäätös

Loppujen lopuksi ICO:t ovat nopeita ja tehokkaita joukkorahoitusmahdollisuuksia, mutta niihin liittyy melko suuria turvallisuusriskejä, sääntelyä ja suuria epäonnistumismahdollisuuksia. Se toimii joissakin startup-yrityksissä, mutta suurin osa heistä ei onnistu. Se, onko se moraalista vai ei, riippuu siitä, miten ajattelet seuraukset ja kuinka hyvät markkinointikykysi ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.