Itävallan 100 Corona-kultakolikot – edulliset kultakolikot, jotka sopivat kuninkaalle

By | 19 toukokuun, 2022

Itävalta tuotti erittäin suuren kultakolikon nimeltä Sata Corona, joka laskettiin liikkeeseen vuosina 1908–1914 Itävallan keisarin Franz Josef I:n hallituskauden 60-vuotispäivän muistoksi. Kolikoita valmistettiin vain vuoteen 1914 asti ja vain kuusitoista tuhatta lyötiin.

Franz Josefin kuoleman jälkeen vuonna 1916 Itävallan 100 Corona-kultakolikkoa laskettiin virallisesti. Restrike on yksinkertaisesti kolikko, joka lyötiin alun perin liikkeelle ja joka on virallisesti jäljennetty. Kultakoronan virallisissa lakkoissa on päivämäärä 1915, ja ne julkaistiin muistoesineinä.

Tässä on mielenkiintoisia triviaa keisari Franz Josef I:stä:

  • Keisari Franz Josef I (1830-1916) hallitsi sekä Itävallan keisarina (1848-1916) että Unkarin kuninkaana (1867-1916)
  • Itävalta-Unkarin valtakunta syntyi hänen hallituskautensa aikana
  • Keisari Franz Josef I oli arkkiherttua Franz Ferdinandin setä
  • Arkkiherttua Ferdinandin nimitys vuonna 1914 laukaisi ensimmäisen maailmansodan
  • Keisari Franz Joseph I oli myös Meksikon keisari Maximilianin veli

Itävallan 100 koronan kultakolikon etupuolella on Franz Joseph I:n profiili – paljas pää, oikealle päin. Kääntöpuolella on kruunattu kaksipäinen keisarillinen kotka, joka on kiinnitetty Itävallan vaakunan päälle. Koronan reunoilla on kirjaimet – VNITIS VIRIBVS.

Coronat on lyöty 0,900 hienosta (21,6 karaatin) kullasta ja sisältävät 0,9802 unssia kultaa.

Itävallan 100 Coronaa kutsutaan nimellä edulliset kultaharkot. Matalahintainen kultaharkkokolikko on jalometalliharkko, jota myydään erittäin alhaisella hinnalla kolikon kulta-arvoon verrattuna.

Koska koronaa ei enää lyödä, niitä ei mainosteta tai mainosteta millään tavalla. Tämä on syy heidän alhaiseen palkkioonsa kullan spot-hintaan verrattuna. Muita esimerkkejä alhaisen hintaluokan kultakolikoista ovat:

  • Meksikon 50 peson lakko
  • Unkarin 100 Koronan lakko
  • Etelä-Afrikan Krugerrandit

Itävallan 100 Corona-kultakolikot myydään tyypillisesti viidestä viiteentoista prosenttia korkeammalla kuin kullan nykyinen spot-hinta. Voit usein löytää Coronan myyvän online-huutokauppasivustoilta kultaa tai sen lähellä plus viisi prosenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.