Kolikot 101 – Menneen ja nykypäivän katsaus kolikoiden keräilyyn

By | 15 toukokuun, 2022

Kirjoitan tätä artikkelisarjaa esitelläkseni uutta ajanvietettäni ja rakkauttani – numismaattisten keräilykolikoiden liiketoimintaa! On mahdollista, että monet teistä tietävät vähintään yhtä paljon kuin minä. Jos tämä on totta, toivon, että voit käyttää näitä tietoja esitelläksesi muille tämän uskomattoman omaisuuden rakentamisen ammatin. Jos olet uusi, tervetuloa numismatiikan (kolikoiden tutkimuksen) maailmaan! Tiedän, että kun saat ensimmäisen kolikkosi, olet niin innostunut, että tuskin pystyt hillitsemään itseäsi! Sen lisäksi, että vetoat meissä kaikissa oleviin GEEKiin, oikein tehtynä voit luoda ja välittää todellisen, arvokkaan omaisuuden rakkaillesi!

Haluan auttaa sinua tulemaan kolikonkeräyksen asiantuntijaksi mahdollisimman nopeasti. Tämä ja seuraavat artikkelit keskittyvät kaikkeen kolikoiden keräämiseen osallistumisesta keräilyn päättämiseen, itsesi ja kolikoiden suojaamiseen, kolikoiden arvioimiseen, ostamiseen ja myynninedistämiseen.

Haluan vedota kaikenlaisiin keräilijöihin – aloittelijoihin ja ammattilaisiin. Tämä sarja ei aio välittää ydinkolikoista tietoa! Sen sijaan tarjoan helposti luettavan oppaan, joka opastaa sinut oikeaan suuntaan. Aina voi palata ja valmistautua johonkin uuteen!

Tärkein tavoitteeni on saada sinut innostumaan kolikoiden keräämisestä! Kolikoiden keräämisestä on tullut iso osa elämääni, ja toivon, että arvostat numismatiikkaa kuin minullakin!

Alku

Alkuperäiset todelliset kolikot ovat peräisin noin vuodelta 600 eaa. Ne olivat vain raakoja hopea-, electum- tai kultakappaleita, joihin tuolloin hallitseva keisari tai hallitsija oli leimannut lyönnillä. Pian tämän jälkeen keksittiin värilliset väriaineet erottamaan liikkeeseen laskenut kuningas ja kunkin kolikon kantama nimitys.

Tässä historian vaiheessa sana COIN oli sen virallinen kuvaus, ja ne, joita oli saatavilla määrällisesti ja painoltaan luotettaviksi, hyväksyttiin kaikille niillä kauppaa käyneille – ja niin alkoi kolikoiden käyttö liiketoiminnassa sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme. . Kolikoiden vaihdon tehokkuus vaihtokaupassa oli niin suuri, että kaikki verovallassa olleet henkilöt matkivat ideaa oman kansansa avustukseksi.

Valtavia määriä kolikoita tuotettiin lukemattomilla säännöillä, ja vaihtokauppa tuli nopeasti vanhentuneeksi. Yhden valtion kolikoiden vaihtamisesta ja muuntamisesta toisen valtion kolikoilla tuli virallisesti ammatti – nykyisen pankkitoiminnan synty.

Kolikoiden, satojen ja tuhansien kuninkaallisten hahmojen sekä diktatuurien ja tasavaltojen alkuajoista lähtien käsittämättömästä määrästä kaupunkeja, osavaltioita, valtakuntia ja imperiumia ympäri maailmaa – joista useimmat ovat kadonneet historian sumuihin – kaikki valmistettuja kolikoita. Mutta ennen kuin ne katosivat, ne lyötiin, julkaisivat ja jättivät meille löytääksemme monia, monia miljoonia satojatuhansia malleja, metallisia, kokoja, muotoja ja arvoja. Ensimmäinen keräilijä tietysti ilmestyi ensimmäisen kolikon kanssa. Ja kolikoiden keräämisestä tuli harrastus, hauskaa niin kuin nykyään!

Olen Billy Gee. Jumalan siunausta ja palaa takaisin saadaksesi lisää tästä sarjasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.