Kryptovaluutan perusteet ja sen toimintatapa

By | 23 joulukuun, 2021

Nykyisinä teknologia on edistynyt uskomattoman paljon menneisyyteen verrattuna. Tämä kehitys on muuttanut ihmisten elämää lähes kaikilta osin. Itse asiassa tämä kehitys on jatkuva prosessi, ja siten ihmisten elämä maan päällä paranee jatkuvasti päivä päivältä. Yksi viimeisimmistä sisällytyksistä tässä suhteessa ovat kryptovaluutat.

Kryptovaluutta ei ole muuta kuin digitaalinen valuutta, joka on kehitetty varmistamaan online-rahatapahtumien turvallisuus ja nimettömyys. Se käyttää kryptografista salausta sekä valuutan luomiseen että tapahtumien tarkistamiseen. Uudet kolikot luodaan louhinnaksi kutsutun prosessin kautta, kun taas tapahtumat kirjataan julkiseen kirjanpitoon, jota kutsutaan tapahtumalohkojen ketjuksi.

Vähän taaksepäin

Kryptovaluutan kehitys liittyy pääasiassa verkon virtuaalimaailmaan ja sisältää prosessin, jossa luettava tieto muunnetaan koodiksi, jota on käytännössä mahdotonta murtaa. Tämä helpottaa valuuttaostojen ja -siirtojen seurantaa. Toisessa maailmansodassa tapahtuneen viestinnän turvallisuuden takaava kryptografia on kehittynyt tähän digitaaliseen aikakauteen sekoittuen matemaattisten teorioiden ja tietojenkäsittelytieteen kanssa. Siten sitä käytetään nyt turvaamaan viestinnän ja tiedon lisäksi myös rahalähetykset virtuaaliverkon kautta.

Kuinka käyttää kryptovaluuttaa

Tavallisten ihmisten on erittäin helppoa käyttää tätä digitaalista valuuttaa. Noudata vain näitä ohjeita:

  • Tarvitset digitaalisen lompakon (ilmeisesti valuutan säilyttämiseen)
  • Käytä lompakkoasi ainutlaatuisten julkisten osoitteiden luomiseen (tämän avulla voit vastaanottaa valuuttaa)
  • Käytä julkisia osoitteita siirtääksesi varoja lompakkoosi tai lompakostasi

Kryptovaluutta lompakot

Kryptovaluuttalompakko ei ole muuta kuin ohjelmisto, joka pystyy tallentamaan sekä yksityisiä että julkisia avaimia. Tämän lisäksi se voi olla vuorovaikutuksessa erilaisten lohkoketjujen kanssa, jotta käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa digitaalista valuuttaa sekä seurata saldoaan.

Kuinka digitaaliset lompakot toimivat

Toisin kuin tavalliset taskussamme kantamamme lompakot, digitaaliset lompakot eivät säilytä valuuttaa. Itse asiassa lohkoketjun käsite on sekoitettu niin taitavasti kryptovaluuttaan, että valuuttoja ei koskaan säilytetä tiettyyn paikkaan. Niitä ei myöskään ole missään fyysisessä tai fyysisessä muodossa. Lohkoketju tallentaa vain tiedot tapahtumistasi eikä mitään muuta.

Esimerkki elämästä

Oletetaan, että ystäväsi lähettää sinulle digitaalisen valuutan esimerkiksi bitcoinien muodossa. Tämä ystävä siirtää kolikon omistusoikeuden lompakoosi. Nyt jos haluat käyttää ne rahat, vapautat rahaston.

Avataksesi rahaston lukituksen sinun on sovitettava lompakossasi oleva yksityinen avain julkiseen osoitteeseen, johon kolikko on tarkoitettu. Vain jos nämä yksityiset ja julkiset osoitteet täsmäävät, tiliäsi hyvitetään ja lompakkosi saldo kasvaa. Samalla digitaalisen valuutan lähettäjän saldo pienenee. Digitaalisissa valuuttakaupoissa fyysisten kolikoiden varsinaista vaihtoa ei koskaan tapahdu.

Kryptovaluuttaosoitteiden ymmärtäminen

Luonteeltaan se on julkinen osoite, jossa on ainutlaatuinen merkkijono. Näin digitaalisen lompakon käyttäjä tai omistaja voi vastaanottaa kryptovaluuttoja muilta. Jokaisella luodulla julkisella osoitteella on vastaava yksityinen osoite. Tämä automaattinen kartoitus todistaa tai vahvistaa julkisen osoitteen omistajuuden. Käytännöllisempänä analogiana voit pitää julkista kryptovaluutta-osoitetta sähköpostiosoitteesi, johon muut voivat lähettää sähköposteja. Sähköpostit ovat valuutta, jonka ihmiset lähettävät sinulle.

Teknologian uusimman version ymmärtäminen kryptovaluutan muodossa on helppoa. Sinun täytyy olla hieman kiinnostunut ja viettää aikaa verkossa ymmärtääksesi perusasiat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.