Kryptovaluutta aloittelijoille

By | 12 tammikuun, 2022

Sen julkaisun ensimmäisinä päivinä vuonna 2009 pizzan ostamiseen käytettiin useita tuhansia bitcoineja. Sittemmin kryptovaluutan nopea nousu 65 000 dollariin huhtikuussa 2021 sen jälkeen, kun se oli menettänyt sydämensä vuoden 2018 puolivälissä ja pudonnut noin 70 prosenttia noin 6 000 dollariin, on hämmästyttänyt monien ihmisten – kryptovaluuttasijoittajien, kauppiaiden tai vain uteliaiden – mielet. kaipasi venettä.

Miten kaikki alkoi

Muista, että tyytymättömyys nykyiseen rahoitusjärjestelmään on johtanut digitaalisen valuutan kehitykseen. Tämän kryptovaluutan kehitys perustuu Satoshi Nakamoton lohkoketjuteknologiaan, aliakseen, jota ilmeisesti käyttää kehittäjä tai kehittäjäryhmä.

Huolimatta monista mielipiteistä, jotka ennustavat kryptovaluuttojen kuolemaa, bitcoinin suorituskyky on inspiroinut monien muiden digitaalisten valuuttojen luomista, etenkin viime vuosina. Lohkoketjukuumeen aiheuttama joukkorahoituksen menestys on houkutellut myös pahaa-aavistamattomia yleisöjä huijaamaan, ja se on herättänyt myös sääntelijöiden huomion.

Paitsi bitcoinilla

Bitcoin on inspiroinut monien muiden digitaalisten valuuttojen lanseerausta. Tällä hetkellä digitaalisista kolikoista tai rahakkeista on yli 1000 versiota. Kaikki eivät ole samoja, ja niiden arvot ovat hyvin erilaisia, samoin kuin niiden likviditeetti.

Kolikot, altcoinit ja rahakkeet

Tässä vaiheessa riittää, kun sanotaan, että kolikoiden, altcoinien ja rahakkeiden välillä on hienoisia eroja. Altcoinit tai vaihtoehtoiset kolikot kuvaavat yleensä muita asioita kuin alkuperäistä bitcoinia, vaikka altcoineja, kuten etherium, lightcoin, ripple, dogecoin ja dash, pidetään kolikoiden ”pääkategoriana”, mikä tarkoittaa, että niillä käydään kauppaa useammissa kryptovaluuttapörsseissä.

Kolikot toimivat valuuttana tai arvoesineiden varastona, kun taas rahakkeet tarjoavat omaisuuden tai hyödyllisen omaisuuden käyttöä, esimerkkinä on lohkoketjupalvelu toimitusketjujen hallintaan viinituotteiden tarkistamiseksi ja seuraamiseksi tislaamolta kuluttajalle.

On syytä huomata, että vähäarvoiset rahakkeet tai kolikot tarjoavat mahdollisuuksia korottaa, mutta älä odota samanlaista ilmavaivoja kuin bitcoin. Yksinkertaisesti sanottuna vähemmän tunnettuja rahakkeita on helppo ostaa, mutta vaikea myydä.

Ennen kuin aloitat kryptovaluutan käytön, aloita tutkimalla arvoa ja teknisiä näkökohtia, nimittäin kaupallisia strategioita, jotka on hahmoteltu jokaisen alkuperäisen kolikkotarjouksen tai ICO:n mukana tulevassa valkoisessa kirjassa.

Niille, jotka tuntevat osakkeet ja osakkeet, tämä ei ole toisin kuin listautumisannissa tai listautumisannissa. Listautumisanoja tekevät kuitenkin yritykset, joilla on aineellista omaisuutta ja kokemusta liiketoiminnasta. Kaikki tämä tehdään säännellyssä ympäristössä. Toisaalta ICO perustuu yksinomaan valkoisessa kirjassa esittämään ajatukseen, jonka on esittänyt vielä toimimaton ja omaisuutta vailla oleva yritys, joka etsii varoja käynnistääkseen.

Ei säännelty, joten ostajat varokaa

”On mahdotonta säädellä sitä, mikä on tuntematonta”, – luultavasti tiivistää tilanteen digitaalisen valuutan kanssa. Sääntelyviranomaiset ja sääntelijät yrittävät edelleen kuroa kiinni kryptovaluuttoja, jotka kehittyvät jatkuvasti. Kryptoavaruuden kultainen sääntö on ”caveat emptor”, olkoon ostajan varovainen.

Jotkut maat omaksuvat avoimesti käytäntöjä poiketakseen kryptovaluutoista ja lohkoketjusovelluksista samalla kun valvovat avoimia petoksia. Muissa maissa on kuitenkin sääntelyviranomaisia, jotka ovat enemmän huolissaan digitaalisen rahan eduista kuin eduista. Sääntelyviranomaiset ymmärtävät yleensä tarpeen säilyttää tasapaino, ja jotkut tarkistavat olemassa olevia arvopaperilakeja yrittääkseen käsitellä monia erilaisia ​​kryptovaluuttoja ympäri maailmaa.

Digitaaliset lompakot: ensimmäinen askel

Kryptovaluutan käytön aloittamiseen tarvitaan lompakko. Ajattele verkkopankkia, mutta miinus lain suoja virtuaalivaluutan tapauksessa, joten turvallisuus on ensimmäinen ja viimeinen ajatus kryptoavaruudessa.

Digitaaliset lompakot. Lompakoita on kahdenlaisia.

  • Hot lompakot ovat yhteydessä Internetiin, mikä altistaa käyttäjät hakkerointiriskille

  • Kylmät lompakot, jotka eivät ole yhteydessä Internetiin ja joita pidetään turvallisempina.

Kahden päälompakkotyypin lisäksi on huomattava, että lompakoita on vain yhdelle kryptovaluutalle ja muita useille kryptovaluutoille. On myös mahdollista omistaa lompakko, jossa on useita allekirjoituksia, kuten yhteinen pankkitili.

Lompakon valinta riippuu käyttäjän mieltymyksistä, onko hän kiinnostunut yksinomaan bitcoinista tai etheriumista, koska jokaisella kolikolla on oma lompakko, tai voit käyttää kolmannen osapuolen lompakkoa, joka sisältää turvaominaisuudet.

Muistiinpanot lompakossa

Kryptovaluuttalompakossa on julkinen ja yksityinen avain henkilökohtaisilla tapahtumatietueilla. Julkinen avain sisältää linkin tiliin tai kryptovaluuttaosoitteeseen, toisin kuin sekkimaksun vastaanottamiseen vaadittava nimi.

Julkinen avain on kaikkien saatavilla, mutta tapahtumat vahvistetaan vasta tarkastuksen ja kutakin kryptovaluuttaa koskevan konsensusmekanismin varmentamisen jälkeen.

Yksityistä avainta voidaan pitää PIN-koodina, jota käytetään yleisesti sähköisessä rahansiirrossa. Tästä seuraa, että käyttäjän ei pitäisi koskaan antaa yksityistä avainta kenellekään ja varmuuskopioida nämä tiedot, jotka tulisi tallentaa offline-tilaan.

Kuumassa lompakossa on järkevää olla vähintään kryptovaluuttaa ja kylmässä lompakossa enemmän. Yksityisen avaimen menettäminen on yhtä hyvä kuin kryptovaluutan menettäminen! Tavalliset varotoimet koskevat online-rahoitustapahtumia: vahvoista salasanoista haittaohjelmiin ja tietojenkalasteluvaroituksiin.

Lompakon muodot

Erilaisia ​​lompakkotyyppejä on saatavilla yksilöllisten mieltymysten mukaan.

  • Kolmansien osapuolten valmistamat laitteistolompakot, jotka on ostettava. Nämä laitteet toimivat kuin USB-laite, jota pidetään turvallisena ja joka muodostaa yhteyden Internetiin vain tarvittaessa.

  • Esimerkiksi kryptovaluuttojen tarjoamia verkkolompakoita pidetään kuumina lompakoina, jotka vaarantavat käyttäjät.

  • Ohjelmistolampakot pöytäkoneille tai matkapuhelimille ovat useimmiten saatavilla ilmaiseksi, ja ne voivat tarjota kolikon liikkeeseenlaskijat tai kolmannet osapuolet.

  • Paperilompakoihin voidaan tulostaa tarvittavat tiedot omistamistaan ​​kryptovaluutoista julkisilla ja yksityisillä avaimilla QR-koodimuodossa. Niitä on säilytettävä turvallisessa paikassa, kunnes niitä tarvitaan kryptotapahtuman aikana, ja kopiot tulee tehdä onnettomuuksien, kuten vesivahingon tai tulostettujen tietojen varalta.

Salauspörssit ja markkinapaikat

Kryptovaluutat ovat kaupankäyntialustoja niille, jotka ovat kiinnostuneita virtuaalivaluutoista. Muita vaihtoehtoja ovat nettisivut ostajien ja myyjien välistä suoraa kauppaa varten sekä välittäjät, joissa ei ole ”markkinahintaa”, vaan se perustuu kaupan osapuolten väliseen kauppaan.

Näin ollen on olemassa monia kryptovaluuttoja, jotka sijaitsevat eri maissa, mutta niillä on erilaiset turvallisuuskäytännöt ja infrastruktuuri. Ne vaihtelevat niistä, jotka sallivat anonyymin rekisteröinnin, mikä vaatii vain sähköpostin tilin avaamiseen ja kaupankäynnin aloittamiseen. On kuitenkin muita, jotka vaativat käyttäjiä noudattamaan kansainvälisiä todennustoimenpiteitä, jotka tunnetaan nimellä Know-Your-Customer, ja Anti-Money Laundering (AML).

Salauspörssin valinta riippuu käyttäjien mieltymyksistä, mutta anonyymillä voi olla rajoituksia kaupan sallitulle määrälle tai se voi joutua äkillisten uusien sääntöjen alaisiksi pörssin isäntämaassa. Vähimmäishallinnolliset menettelyt anonyymin rekisteröinnin kanssa antavat käyttäjien aloittaa kaupankäynnin nopeasti, ja KYC- ja AML-prosessit vievät kauemmin.

Kaikki kryptotapahtumat on käsiteltävä ja tarkistettava oikein, mikä voi kestää minuuteista tunteihin, riippuen vaihdettavista kolikoista tai rahakkeista ja kaupan määrästä. Tiedetään, että skaalautuvuusongelma on kryptovaluuttojen ongelma, ja kehittäjät pyrkivät löytämään ratkaisun.

Kryptovaluuttapörssit on jaettu kahteen luokkaan.

  • Fiat kryptovaluutta Tällaisissa pörsseissä voi ostaa fiat kryptovaluuttoja suorilla siirroilla pankista tai luotto- ja pankkikorteista sekä joissakin maissa pankkiautomaattien kautta.

  • Vain kryptovaluutta. On kryptovaluuttapörssejä, jotka käsittelevät vain kryptovaluuttoja, mikä tarkoittaa, että asiakkaiden täytyy jo omistaa kryptovaluutta – kuten bitcoin tai etherium – ”vaihtaakseen” muihin kolikoihin tai rahakkeisiin markkinakurssin perusteella.

Maksuja peritään kryptovaluuttojen ostamisen ja myynnin helpottamiseksi. Käyttäjien on tehtävä tutkimus ollakseen tyytyväisiä infrastruktuuriin ja turvatoimiin sekä määrittää heille sopivat tariffit, sillä eri pörsseissä veloitetaan erilaisia ​​hintoja.

Älä odota kokonaismarkkinahintaa samalle kryptovaluutalle eroineen. Haluat ehkä viettää aikaa löytääksesi parhaan hinnan sinua kiinnostaville kolikoille ja rahakkeille.

Internetin rahoitustapahtumiin liittyy riskejä, ja käyttäjien tulee harkita varotoimia, kuten kaksivaiheista todennusta tai 2-FA:ta, olla tietoisia viimeisimmistä turvatoimista ja olla tietoisia tietojenkalasteluhuijauksista. Tietojenkalastelun kultainen sääntö on, että annettuja linkkejä ei saa napsauttaa, oli viesti tai sähköposti kuinka aito tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.