Kryptovaluutta vs Fiat-valuutta

By | 23 elokuun, 2022

Kryptovaluutta vs. Fiat valuutta

Oletko tietoinen fiat- ja kryptovaluutoista? Molemmat ovat valuuttoja muodossa tai toisessa ja ovat avoinna julkiseen käyttöön kaikkialla maailmassa. Mutta ne ovat molemmat erilaisia ​​ja erilaisia ​​omalla tavallaan. Aina on yksi ryhmä, joka suosii kryptojen käyttöä, kun taas toisella on pehmeä nurkka fiat-valuutoille.

Käteisvapaassa yhteiskunnassa kryptorahalla on valtava rooli

Jos katsot 1970- ja 1980-lukujen markkinoita, huomaat, että käteisellä oli hallitseva rooli. Mutta tekniikan muutoksen myötä sähköisistä tapahtumista on tullut tavanomainen normi. Nykyään yhä useammat ihmiset joutuvat rahattomaan yhteiskuntaan. Käteisvapaata yhteiskuntaa kohti edetessä kryptovaluutoilla on suuri rooli.

Kryptovaluutta ja fiat-valuutta ovat aina ristiriidassa

Kryptovaluutta ja fiat-valuutta ovat suosittuja digitaalisen valuutan tyyppejä, varsinkin kun on kyse online-tapahtumasta. Molemmat ovat tällä hetkellä markkinoilla käytössä olevia valuuttoja, mutta niissä on joitain eroja. On helvetin paljon hypejä, joita kuulet päivittäin vertaamalla kryptorahaa ja fiat-rahaa. Tämä artikkeli korostaa eroa näiden kahden välillä kattavammin ja selkeämmin.

Valuuttojen erottelu

Ennen kuin etsit eroa näiden kahden välillä, sinun on ymmärrettävä, mitä ne edustavat ja miten ne määritellään.

Fiat-valuutta on laillinen maksuväline, jolla on valtion tuki ja se toimii fyysisessä muodossa. Esimerkiksi Yhdysvaltain dollarit, Ison-Britannian puntat, eurot jne. Toisaalta kryptovaluutta ei ole laillinen maksuväline, eikä sillä ole varmuuskopiota keskushallinnolta tai pankilta.

Siksi ero kryptovaluutan ja fiat-valuutan välillä havaitaan seuraavasti:

• Kryptovaluutat ovat hajautettuja ja globaaleja. Ei ole olemassa yhtäkään tahoa tai hallitusta, joka hallitsee valuuttaa laeillaan ja määräyksillä. Fiat-valuutta on keskitetty pankkien ja hallituksen lakien ja määräysten valvonnassa.

• Kryptovaluutat ovat olemassa vain digitaalisella alueella. Toisaalta tulet huomaamaan, että fiat-valuutoilla on konkreettinen ja fyysinen olemassaolo.

• Kryptovaluuttoja on rajoitettu tarjonta, ja markkinoilla on tarjolla enimmäismäärä niitä. Fiat-rahalla on rajattomasti tarjontaa, sillä valtiolla ja pankeilla on oikeus tuottaa kolikoita ja paperirahaa aina kun tilanne vaatii.

• Bitcoinit ja muut krypto-tyyppiset valuutat luovat tietokoneet, kun taas fiat-valuutat laskevat liikkeeseen paikallishallinto ja pankit.

• Kryptovaluutat esitetään julkisena ja yksityisenä koodina. Toisaalta fiat-valuutat esitetään kolikoiden ja paperirahan muodossa.

• Markkinoiden tarjonta ja kysyntä eivät tunnista kryptovaluuttojen arvoa. Fiat-valuutan arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan markkinasäännösten mukaan.

Erilaiset krypto- ja fiat-valuutat

Viimeisen vuosikymmenen aikana krypto-tyyppisten valuuttojen suosio on noussut valtavaksi menestykseksi. Se tapahtui vuonna 2009, jolloin Bitcoin esiteltiin ensimmäisen kerran, ja vuosia myöhemmin on syntynyt useita muita kryptovaluuttoja. Alkaen Litecoinista. Dogecoin, Ripple to the Dcash ja Zcash, niitä on lukuisia. Toisaalta fiat-valuutalla on rikkaat ja muinaiset juuret, Iso-Britannian punta, joka juontaa juurensa 775 jKr. Sitä pidetään maailman vanhimpana edelleen käytössä olevana valuuttana.

Erot nimettömyydessä näiden kahden valuutan välillä

Kun käytät fiat-valuuttoja, sinun on suoritettava käyttäjätunnistus- tai vahvistusprosessi. Sinua pyydetään lataamaan uusi kuva itsestäsi ja joitain vaadituista asiakirjoista, jotka on myönnettävä viranomaisten mukaisesti. Sinun ei tarvitse suorittaa mitään vaadituista prosesseista kryptovaluuttojen kanssa. Vaikka henkilötietosi ja luottamukselliset tietosi eivät tule julkisiksi, kaikki tapahtumasi tallennetaan ja niitä seurataan sekä fiat- että kryptovaluutoissa.

Fiat-valuutta vs. kryptovaluutta: läpinäkyvyystaso

• Kryptotyyppisten valuuttojen läpinäkyvyystason katsotaan olevan korkeampi. Tämä johtuu siitä, että tulovirrat näytetään julkisessa ketjussa. Jokainen voi todistaa omia ja muiden liiketoimia.

• Fiat tai govt. valuutat eivät ole läpinäkyviä, koska ei ole julkisia ketjuja, jotka näkisivät ihmisten tulovirrat.

Vertailevat historialliset juuret

Jos vertaat kryptorahaa sen vastineen, fiatiin tai valtion valuuttaan, huomaat, että niiden olemassaolo ja luominen ratkaisevat. Fiat eli valtion valuutta juontaa juurensa jo vuonna 775 jKr., jolloin Ison-Britannian punta otettiin käyttöön. Tästä syystä ihmiset hyväksyvät fiat-tyyppisen valuutan helposti kaikkialla.

Toisaalta kryptokolikko otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vasta kymmenen vuotta sitten, kun Bitcoin otettiin käyttöön vuonna 2009. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen kohtaama haaste on kiinni fiat-valuutan valtavaan suosioon ja kasvavaan fanikuntaan. . Kryptovaluutta on epäilemättä saamassa merkitystä ja suosiota talousmarkkinoilla, mutta sitä ei ole vieläkään hyväksytty laajalti yhteiskunnassa fiat-valuuttana.

Kahden valuutan vertaileva historia:

• Se oli 1000-luvulla, jolloin Kiinan Song-dynastia oli ehkä ensimmäinen, joka laski liikkeeseen paperirahaa. Sitä ei saanut vaihtaa arvoesineisiin, kuten kultaan, hopeaan tai silkkiin.

• Oli lyöntipuikkoja, jotka otettiin käyttöön fiatina tai valtion valuuttana. 1100 Tally-sauvaa otettiin käyttöön taistelussa kullan puutteesta.

• 1971 oli vuosi, jolloin fiat-valuutta sai maailmanlaajuista tunnustusta. Presidentti Nixon esitteli sen poistaakseen dollarin sidontajärjestelmän kultaan.

• Se tapahtui vuonna 1998, jolloin Wei Dai esitti idean nimettömästä sähköisestä kassajärjestelmästä. Bitgold – ensimmäinen kryptovaluutta, jonka loi Nick Szabo, mutta se ei saanut niin paljon huomiota kuin Bitcoin.

• Vuonna 2009 markkinoille tuotiin Bitcoin, josta tuli ensimmäinen kryptovaluutta, joka hyväksyttiin ympäri maailmaa. Vuonna 2011 ja sen jälkeen otettiin käyttöön useita muita kryptovaluuttoja. Jotkut suosituimmista ovat Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple, Zcash, Dash ja niin edelleen.

Molempien valuuttojen ominaisuudet

Kryptotyyppisten valuuttojen ja fiat-valuuttojen potentiaali, niiden ominaisuuksien hyödyntäminen on tärkeää. Huomaat, että joissakin kriteereissä Bitcoin ja muu kryptovaluutta on parempi kuin fiat tai valtion valuutta, ja joissakin tapauksissa jälkimmäinen ylittää. Sinun tehtäväsi on valita valuuttatyyppi (crypto-tyyppinen valuutta tai fiat-tyyppinen valuutta) henkilökohtaisten tarpeidesi ja vaatimustesi perusteella.

Verrataanpa heidän ominaisuuksiaan tiettyjen tekijöiden suhteen.

• Sekä kryptokolikot että fiat-tyyppiset valuutat ovat luonteeltaan keskenään vaihdettavissa.

• Siirrettävyyden kannalta molemmat valuutat varmistavat suunnilleen saman sijainnin.

• Ei-kulutuskriteerien suhteen kryptovaluutta ja fiat-tyyppinen valuutta ovat samanarvoisia.

• Kryptotyyppisillä valuutoilla on korkea kestävyys verrattuna fiat-valuuttoihin, joiden kestävyys on kohtalainen.

• Sekä krypto- tai virtuaalivaluutat että fiat tai valtion valuutat varmistavat turvalliset ja suojatut tapahtumat ja vaihdot.

• Krypto- tai digitaaliset valuutat ovat luonteeltaan erittäin jakautuvia. Toisaalta fiat-tyyppiset valuutat ovat kohtalaisesti jakautuvia.

• Transaktioprosessin kannalta kryptovaluutat ovat helppoja ja vaivattomia. Toisaalta fiat-valuuttoihin liittyvä vetoprosessi on helppoa, mutta ei niin kuin kryptot.

• Kryptopohjaiset valuutat ovat hajautettuja ja luonteeltaan globaaleja, toisin kuin fiat-valuutat, jotka ovat keskitettyjä ja toimivat hallituksen lakien ja määräysten alaisina.

• Kryptopohjaisilla valuutoilla on suuri niukkuus, kun taas fiat-valuuttoja on rajattomasti, koska valtio voi laskea liikkeeseen kolikoita ja paperirahaa aina kun on tarvetta.

• Kryptopohjaiset valuutat perustuvat matemaattisiin algoritmeihin ja ovat ohjelmoitavissa. Fiat-valuuttoja ei voi ohjelmoida ollenkaan.

• Fiat-valuutat ovat luonteeltaan suvereeneja, kun taas kryptovaluutat eivät ole.

Valuuttojen toiminnan prosessi

Löydät merkittävät erot krypto- tai digitaalisten valuuttojen ja fiat-valuuttojen välillä niiden molempien toimintatavoissa ja tapahtuvassa tapahtumaprosessissa. Ne ovat luonteeltaan kontrasteja. Rahansiirto Bitcoinilla on erittäin nopeaa, etkä todellakaan tarvitse kolmannen osapuolen yhdistystä.

Toisaalta, jos olet mukana rahanvaihdossa Fiat-tyyppisellä valuutalla, käytössä on mobiililompakko. Voit vaihtaa summan sähköistä rahaa, joka siirretään samaan e-arvoon. Sekä fiat- että kryptovaluutat antavat sinun ostaa kaiken, mitä haluat. Mutta siihen liittyvät prosessit ovat täysin erilaisia.

Ostamistasi asioista riippuen huomaat, että yksi valuuttamuoto on parempi kuin toinen. Tämä on ehdottomasti sinun valintasi.

Onko Bitcoin, kryptovaluutta parempi kuin fiat-valuutta?

Bitcoinien pitkän aikavälin hyödyt ja ominaisuudet eivät ole vielä selvillä. Mutta kryptovaluuttagurut ja -asiantuntijat ovat ennustaneet, että he tulevat pitkälle, erityisesti mullistaen verkkotapahtumien tekemisen. Nykymarkkinoilla Bitcoin sisältyy pääasiassa online-kasinoihin ja uhkapeleihin, mutta se ei rajoitu niihin.

Lisäksi, kun vertaat fiat-valuuttoja, Bitcoin antaa sinun kaapata vallan ja auktoriteetin pankeilta ja hallitukselta, koska sitä ei valvota. Salauspohjaisella valuutalla on kyky luoda tai keksiä vapaiden markkinoiden pääomat. Inflaatio ja markkinoiden muutokset vaikuttavat Fiat-valuuttoihin, toisin kuin kryptovaluuttoihin. Tällaiset näkökohdat saavat ihmiset uskomaan, että kryptografipohjaiset valuutat valtaavat pian valtavirran valuutat ja muuttavat rahan käyttöä.

Miksi Bitcoineja pidetään parempana näkökohtana kuin fiat-tyyppisiä valuuttoja?

• Bitcoin antaa sinulle mahdollisuuden luoda uudelleen vapaa markkinakapitalismi.

• Rahan hallinta on ehdottomasti yksilöillä, ei pankeilla, kuten fiat-tyyppisillä valuutoilla.

• Inflaatio ei vaikuta Bitcoiniin. Mutta Fiat-tyyppinen valuutta on helpompi menettää ja vaikuttaa siihen.

• Bitcoin-valuutta on helpompi vaihtaa ja siirtää verrattuna fiatiin tai valtion valuuttoihin.

• Bitcoiniin liittyvät transaktiomaksut ovat paljon halvempia ja helposti edullisia.

Kryptovaluutat näyttävät olevan suotuisa vaihtoehto ihmisten keskuudessa

Fiat-tyyppiset valuutat ovat keskitetty ja laillinen tapa vaihtaa rahaa. Mutta kryptovaluutat ovat saavuttaneet valtavan suosion viime vuosina. Ei koskaan tule olemaan ketään, joka toimisi välimiehenä, kuten pankkien tapauksessa. Lisäksi kryptot ovat paljon halvempia ja halvempia kuin perinteiset fiat-valuutat.

Lähetä rahaa suoraan minne tahansa odottamatta pankin hyväksyntää

Voit lähettää rahaa kenelle tahansa suoraan maailmassa, ja se on erittäin nopeaa. Rahat selvitetään muutamassa minuutissa. Sinun ei tarvitse odottaa perinteisiä pankkijärjestelmien selvitys- ja varmennusprosesseja, jotka voivat kestää useita päiviä selvityksen saamiseen. Koska se on hajautettu eikä kuulu hallituksen lakien ja asetusten piiriin, kenelläkään ei ole valtaa tehdä tililläsi mitään.

Lohkoketjuteknologialla on erittäin suuri rooli

Kryptovaluuttojen ansiosta se antaa meille vallan ja valtuudet tulla omaksi pankiksimme ja hallita talouttamme. Se johtuu lohkoketjuteknologiasta, joka tarjoaa korkeamman tason hienostuneisuutta käsitellessään taloutta. Itse asiassa jotkut valtavirran rahoitusalat ovat alkaneet sisällyttää teknologian ideaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.