Kryptovaluuttojen historia

By | 31 joulukuun, 2021

Kryptovaluuttojen tulo on jo osa päivittäistä liiketoimiamme. Kryptovaluutta on digitaalinen omaisuus, joka on olemassa kryptomaailmassa, ja monet kutsuvat sitä ”digitaaliseksi kullaksi”. Mutta mitä kryptovaluutta oikeastaan ​​on? Olet todennäköisesti kiinnostunut.

Se on digitaalinen omaisuus, joka on suunniteltu käytettäväksi vaihtovälineenä. Ilmeisesti tämä on rahan läheinen korvike. Se käyttää kuitenkin vahvaa kryptografiaa turvatakseen rahoitustapahtumia, varmistaakseen omaisuuden siirron ja valvoakseen lisälohkojen luomista. Kaikki kryptovaluutta on virtuaalivaluutta, digitaalinen valuutta tai vaihtoehtoinen valuutta. On huomattava, että kaikki kryptovaluutat käyttävät hajautettua ohjausjärjestelmää, toisin kuin pankkien ja muiden rahoituslaitosten keskitetyt järjestelmät. Nämä hajautetut järjestelmät toimivat hajautetun kirjatekniikan avulla, joka palvelee julkista taloustietokantaa. Lohkoketjua käytetään yleisesti.

Mikä on lohkoketju?

Tämä on jatkuvasti kasvava luettelo tietueista, jotka on linkitetty ja suojattu kryptografialla. Tätä luetteloa kutsutaan lohkoiksi. Chain Blocks on avoin hajautettu reskontra, jota voidaan käyttää kahden osapuolen välisten tapahtumien kirjaamiseen jatkuvasti tarkistettavalla tavalla. Jotta lohkoa voitaisiin käyttää hajautettuna kirjana, sitä hallinnoi vertaisverkko, joka yhdessä seuraa protokollaa uusien lohkojen testaamiseksi. Kun tiedot on tallennettu mihin tahansa kirjaan, sitä ei voi muuttaa muuttamatta kaikkia muita lohkoja. Näin ollen lohkoketjut ovat suunnittelultaan turvallisia ja toimivat myös esimerkkinä hajautetusta laskentajärjestelmästä.

Krypografian historia

David Chaum, yhdysvaltalainen kryptografi, löysi anonyymin kryptografisen sähköisen rahan nimeltä ecash. Se tapahtui vuonna 1983. Vuonna 1995 David toteutti tämän Digicashin kautta. Digicash oli varhainen kryptografisten sähköisten maksujen muoto, joka vaati mukautetun ohjelmiston setelien nostamiseen. Sen avulla voit myös määrittää tietyt salatut avaimet ennen lähettämistä vastaanottajalle. Tämän ominaisuuden ansiosta hallitukset, liikkeeseenlaskijapankit tai kolmannet osapuolet eivät voineet seurata digitaalista valuuttaa.

Seuraavien vuosien tehostettujen ponnistelujen jälkeen vuonna 2009 luotiin Bitcoin. Se oli ensimmäinen hajautettu kryptovaluutta, jonka loi salanimellä toimiva kehittäjä Satoshi Nakamoto. Bitcoin käytti SHA-256:ta (proof of work -malli) kryptografisena hash-funktiona. Myös seuraavat kryptovaluutat laskettiin liikkeeseen bitcoinin liikkeeseenlaskusta.

1. Namecoin (huhtikuu 2011)

2. Litecoin (lokakuu 2011)

3. Peercoin

Näitä kolmea kolikkoa ja monia muita kutsutaan nimellä altcoinit. Termiä käytetään kuvaamaan vaihtoehtoja bitcoinille tai vain muille kryptovaluutoille.

On myös huomattava, että kryptovaluuttojen vaihto tapahtuu Internetin kautta. Tämä tarkoittaa, että niitä käytetään ensisijaisesti pankkijärjestelmien ja muiden valtion laitosten ulkopuolella. Kryptovaluuttojen vaihto tarkoittaa kryptovaluuttojen vaihtoa muiden omaisuuserien tai muiden digitaalisten valuuttojen kanssa. Tavallinen fiat-raha on esimerkki omaisuudesta, jolla voidaan käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

Atomivaihdot

Ne viittaavat ehdotettuun mekanismiin, jolla yksi kryptovaluutta voidaan vaihtaa suoraan toisen kryptovaluutan kanssa. Tämä tarkoittaa, että ydinswapit eivät edellytä kolmannen osapuolen osallistumista vaihtoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.