Kuinka ansaita rahaa keräämällä kuparipennejä

By | 12 joulukuun, 2021

Monet kulta- ja hopeametallirahoja ostavat sijoittajat ja kolikoita opiskelevat kolikonkeräilijät eivät luultavasti ole koskaan harkinneet kuparipenkien keräämistä kannattavan voiton saamiseksi. Olet luultavasti kuullut sanonnan ”sästetty penni on ansaittu”, koska pieni penni on sentin arvoinen. Vaikka useimmat pennit ovat pienen nimellisarvon arvoisia, tiesitkö, että kaikki kuparipennit ovat arvoltaan kaksinkertaisia ​​nimellisarvoonsa?

Vuosina 1909-1982 leikatut kynät valmistettiin 95 % kuparista ja 5 % sinkistä. Et ehkä ajattele kuparia kovin rahallisena arvona, mutta se on erittäin tärkeä metalli. Kuparia käytetään laajalti teollisuudessa, erityisesti sähköalalla, rakentamisessa, kuljetuksissa ja monilla muilla aloilla. Siksi kuparilla on melko hyvä hinta, koska se on myös paras sähkönjohdin, ei tahraa ja on muokattava. Kuparin sulatuksen arvon selvittämiseksi meidän on tiedettävä, että kuparin punnan arvo on tällä hetkellä noin 3,12 dollaria. 154 senttiä kuparia vastaa yhtä puntaa. Joten 3,12 jaettuna 154:llä on noin 2 senttiä jokaista penniä kohden.

Koska jokaisen kuparipennin arvo on 2 senttiä, se voi olla pieni investointi. Mitä enemmän kuparikolikoita sinulla on, sitä suurempi on investointi. Joten kuinka voit silti saada kuparipenniä sen nimellisarvolla? Ensinnäkin voit löytää penniä ennen vuotta 1982 tarkastelemalla päivittäistä vaihtoasi tai voit ostaa kääröjä pankeista.

Sen lisäksi, että jokainen kuparisentti on kaksinkertainen, myös sen numismaattinen arvo on tärkeä. Kunkin kolikon päivämäärän ja ehtojen tutkiminen, kuten kolikonkeräilijä tekisi, voi antaa kuparillesi vieläkin enemmän arvoa. Mutta sinun ei välttämättä tarvitse olla kokeneen kolikonkeräilijän tietoja. Monet kääröt sisältävät vanhempia ”vehnä” senttejä, jotka leikattiin ennen modernia Lincoln-senttiä (1959 – nyt). Vehnäsentin havaitseminen on helppoa – katso päivämäärät, jotka on leikattu vuosilta 1909-1959, ja selkä, jossa sana ”ONE CENTER” on keskellä kahden vehnän varren välissä.

Vehnäsentit ovat tilanteesta riippuen harvinaisempia ja arvokkaampia. Mitä parempi tilanne, sitä enemmän ne ovat arvokkaita. Kun rullaan, löydän yleensä ”hyviä” tai ”erittäin hyviä” vehnänjyviä. Nämä voivat hakea 10-15 sentin hintaa eBayssa. Ei ole harvinaista löytää monia vanhoja vehnäsenttejä ja Lincoln / Copper -muistomerkkejä 50 rullan pankkilaatikosta. Saadakseni paremman tiedon ehdoista ja hinnoista, menin verkkoon ja etsisin ”penny value per year” tai ”paljon arvoinen valuutani on”. Voit myös ostaa uusimman ”Official Red Book: United States Currency Guidebook”, joka on saatavilla kirjakaupoista tai Amazon.com-sivustolta.

Pankista ostamasi penniäiset laatikot sisältävät 25 dollaria per penni 50 rullassa, jopa 2 500 penniä. Jos et halua käydä läpi jokaista kierrosta ja tutkia jokaista yksi kerrallaan, voit ostaa kuparipennien luokittelukoneen, jolla voit erottaa kuparin sinkistä. Jos sinulla ei ole kiire jakaa niitä, voit ostaa EZ Copper Penny Sorter -pohjan hintaan 30–60 dollaria. Nopeiden useiden pennien sijoitusten saamiseksi tarvitset Ryedale Apprentice Penny Sorterin, joka myy 500 dollaria.

Toinen syy kuparipenkien keräämiseen on se, että jonakin päivänä rahapaja ottaa ne pois liikenteestä, on laillista sulattaa ne tankoiksi. Patukat on paljon helpommin hallittavissa sivuun sen sijaan, että niitä pidettäisiin suurten purkkien tai roskien takana, joissa voi olla satoja tai jopa tuhansia penniä.

Suuri etu, jonka saat ostaessasi rullia, joissa on liikkeessä olevia penniä, on, että se ei maksa sinulle enempää kuin maksoit. Se ei maksa sinulle penniäkään, niin sanotusti, koska ostat kaikki pennit nimellisarvolla. Ei vain löydät paljon kuparipennejä, vaan myös vanhempia vehnäpennejä, mikä vain lisää arvoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.