Kuinka käydä kauppaa kryptovaluutoilla – Digitaalisiin valuuttoihin sijoittamisen perusteet

By | 7 syyskuun, 2022

Olipa kyse sitten ideasta kryptovaluutoista tai salkun monipuolistamisesta, ihmiset kaikilta elämänaloilta sijoittavat digitaalisiin valuuttoihin. Jos olet uusi konseptissa ja mietit mitä tapahtuu, tässä on joitain peruskäsitteitä ja huomioita kryptovaluuttoihin sijoittamisesta.

Mitä kryptovaluuttoja on saatavilla ja miten voin ostaa niitä?

Bitcoin on vakiintunein kryptovaluutta noin 278 miljardin dollarin markkina-arvollaan. Ethereum on toinen yli 74 miljardin dollarin markkina-arvollaan. Näiden kahden valuutan lisäksi on olemassa myös useita muita vaihtoehtoja, mukaan lukien Ripple (28 miljardia dollaria), Litecoin (17 miljardia dollaria) ja MIOTA (13 miljardia dollaria).

Ensimmäisenä markkinoille tulleena Bitcoin-kaupan pörssejä on paljon kaikkialla maailmassa. BitStamp ja Coinbase ovat kaksi tunnettua yhdysvaltalaista pörssiä. Bitcoin.de on vakiintunut eurooppalainen pörssi. Jos olet kiinnostunut kaupankäynnistä muilla digitaalisilla valuutoilla Bitcoinin kanssa, kryptomarkkinapaikka on, josta löydät kaikki digitaaliset valuutat yhdestä paikasta. Tässä on arkki pörsseistä niiden 24 tunnin kauppavolyymien mukaan.

Mitä vaihtoehtoja minulla on rahojeni säilyttämiseen?

Toinen tärkeä näkökohta on kolikoiden säilytys. Yksi vaihtoehto on tietysti säilyttää se pörssissä, josta ostat ne. Vaihdon valinnassa on kuitenkin oltava varovainen. Digitaalisten valuuttojen suosio on johtanut siihen, että kaikkialla on ilmaantunut monia uusia, tuntemattomia pörssejä. Käytä aikaa due diligence -toimiin, jotta voit välttää huijarit.

Toinen vaihtoehto, joka sinulla on kryptovaluuttojen kanssa, on, että voit tallentaa ne itse. Yksi turvallisimmista vaihtoehdoista sijoituksesi säilyttämiseen on laitteistolompakot. Yritykset pitävät Ledger voit tallentaa Bitcoineja ja useita muita digitaalisia valuuttoja.

Millaiset markkinat ovat ja miten voin oppia niistä lisää?

Kryptovaluuttamarkkinat vaihtelevat paljon. Markkinoiden epävakaa luonne tekee siitä sopivamman pitkän aikavälin pelaamiseen.

On monia vakiintuneita uutissivustoja, jotka raportoivat digitaalisista valuutoista, mukaan lukien Coindesk, Business Insider, Coin Telegraph ja Cryptocoin News. Näiden sivustojen lisäksi on myös monia Twitter-tilejä, jotka twiittaavat digitaalisista valuutoista, mukaan lukien @BitcoinRTs ja @AltCoinCalendar.

Digitaaliset valuutat pyrkivät häiritsemään perinteisiä valuutta- ja hyödykemarkkinoita. Vaikka näillä valuutoilla on vielä pitkä matka kuljettavana, Bitcoinien ja Ethereumin menestys on osoittanut, että konseptia kohtaan on aitoa kiinnostusta. Kryptovaluuttasijoittamisen perusteiden ymmärtäminen auttaa sinua menemään oikeaan suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.