Kuinka menestyä: Voita perfektionismi ja viivyttely – saman kolikon kaksi puolta

By | 22 toukokuun, 2022

Täydellisyyttä ja viivyttelyä pidetään yleensä erillisinä, toisiinsa liittymättöminä aiheina. Tarkemmin tarkasteltuna he ovat kuitenkin enemmän suutelevia serkkuja kuin satunnaisia ​​ystäviä.

Viivyttely on ilmeinen este menestykselle ja saavutukselle; toisessa perfektionismi näkyy haluna esittää laatua ja tarkkuutta. Useimmiten ne molemmat palvelevat samaa tarkoitusta… estävät sinua saavuttamasta tavoitteitasi ja unelmiasi. Katsotaanpa tarkemmin, mitä tarkoitan.

Perfektionismi … egon valtaleikki! Minulla on ollut omia ongelmia ja kokemuksia perfektionismista. Yksi asia, jonka olen oppinut siitä, on se, että jonkin näkeminen ”täydellisenä” on suhteessa siihen, missä olemme kasvumme ja tietoisuutemme tietyllä hetkellä.

Työskentelen edelleen voittaakseni sen kokonaan, mutta nyt ymmärrän paljon paremmin, milloin annan sille. Se oli pitkään esteenä olemiselle ja parhaani esittämiselle. Kun opin päästämään irti siitä ja sallimaan sisäisen minäni ilmaista ”minä” sellaisena kuin olen, asiat alkoivat sujua paljon paremmin, ja sain aikaan paljon enemmän.

Kun katson taaksepäin joitain töitä, joista ajattelin kerran olevan ”täydellinen”, no… se ei näytä nyt niin täydelliseltä. Olen kasvanut ja kehittynyt; ja uskomukseni ja käsitykseni ovat muuttuneet.

Vaikka suurin osa työstäni saa minut edelleen ylpeäksi, muut projektit näyttävät alikehittyneiltä tai hiomattomilta. Ja osa siitä saa minut sanomaan itselleni… ”mitä minä ajattelin kirjoittaessani tai tein niin!”

Aloin esimerkiksi kirjoittaa kirjaa muutama vuosi poikani menettämisen jälkeen. Se vaikutti siihen aikaan niin valaistuneelta ja voimakkaalta. Vietin vuosia kirjoittaen uudelleen, tarkistaen ja yrittäen ”tehdä siitä täydellisen”.

Minulla oli niin paljon sanottavaa ja halusin sen olevan oikein. Lopulta en koskaan julkaissut sitä. Työskentelin sen parissa vuosia, mutta se ei koskaan valmistunut. Minulle se ei koskaan ollut loistava esimerkki täydellisyydestä, jonka halusin sen olevan.

Nyt kun katson käsikirjoitusta, pahoittelen, etten saanut sitä valmiiksi ja antanut sen julkaista. Sain viestin, jota ei koskaan toimitettu. Ne, joita halusin auttaa, eivät koskaan saaneet lukea, mitä tarjosin, mikä tarkoittaa, että menetimme kaikki menetetyn tilaisuuden edun.

Katsotaanpa nyt viivyttelyä. Yksinkertaisesti sanottuna tämä on yksi tapa, joka pysäyttää sinut oikeilla jäljillä. Me kaikki teemme sen, jopa menestyneet ihmiset viivyttelevät. Erona on se, että he ovat oppineet tunnistamaan sen ja kehittäneet tekniikoita sen hallitsemiseksi ja voittamiseksi.

Viivyttely näkyy monella tapaa. Kun on aika työstää projektejamme ja tehtäviämme, me alitajuisesti etsimme ja löydämme maailmasta kaikki tekosyyt olla tekemättä niitä.

Toimistolla pidämme kylpytaukoja, vierailemme työtovereiden kanssa, juomme kahvia, soitamme, ehkä surffaamme netissä! Kotona leikitään lasten kanssa, ulkoilkaamme koiraa, teemme kotitöitä, kastelemme kasveja, soitamme ja surffaamme netissä… näetkö mihin olen menossa tällä?

Nyt on okei, jos lykkäät satunnaisesti; äläkä kiusaa itseäsi siitä. Mutta sinun on tunnistettava merkit, kun teet sitä, ja ryhdyttävä toimiin sen pysäyttämiseksi, ennen kuin se pysäyttää sinut.

Vaikka perfektionismi näyttää olevan myönteinen ominaisuus ja se nähdään ihailtavana asiana, viivyttely on laajalti tunnustettu siitä, mitä se todella on … este menestyksellesi.

Tärkeintä on, että oletko perfektionisti tai viivyttelijä, lopputulos on sama… menetät määräaikoja, epäonnistut toteuttamaan projekteja ja saavuttamaan tavoitteesi ja unelmasi.

Jos näiden aikaa vievien ja energiaa kuluttavien käytäntöjen annetaan jatkua hallitsemattomana, tunnet itsesi turhautuneeksi ja tappiolliseksi joka käänteessä.

Riippumatta siitä, kuinka lahjakas ja pätevä olet, et koskaan saavuta täyttä potentiaaliasi ennen kuin hallitset ja hallitset näitä käyttäytymismalleja.

Joten mikä on vastaus? Se on yksinkertaista, vaikkakaan ei välttämättä helppoa. Ensinnäkin opit tunnistamaan, mitä käyttäytymistä näytät ja milloin.

Työskenteletkö, kirjoitatko ja tarkistatko jatkuvasti projekteja, jotka saavat sinut viivästymään tai lykkäämään määräaikoja? Se voi olla merkki perfektionismista.

Tee sen sijaan parhaasi saadaksesi projektisi päätökseen, tee kohtuulliset korjaukset ja julkaise se valmiina… ajallaan. Kun olet tehnyt parhaasi, tiedät sen ja onnistumisen ja saavutuksen tunteet ovat palkintosi.

Kun viivyttelet, sinulla on vaikeuksia edes aloittaa projektia. Vatsassasi tulee solmua, tunnet ahdistusta, levottomuutta ja jopa syyllisyyttä.

Mutta kun siirryt viivyttelyyn ja suoritat virstanpylvään tai tehtävän, tunnet olosi rentoutuneeksi, tyytyväiseksi ja motivoituneeksi. Tämä antaa sinulle onnistumisen ja saavutuksen tunteen ja kohottaa itseluottamustasi.

Nyt kun tiedät kuinka tunnistaa käyttäytymisesi, voit päättää mihin toimiin ryhdyt. Sanoin, että vastaus oli yksinkertainen, mutta ei välttämättä helppo.

Totuus on, että sinä olet ratkaisu. Ja miten käsittelet näitä haasteita, on sinun päätettävissäsi.

Toimiin ryhtyminen vaatii tahdonvoimaa, keskittymistä ja itsekuria. Tee päätös muuttaa perfektionismin ja viivyttelyn itseään tuhoavaa käyttäytymistä ja valitse sen sijaan menestymisen ja saavutuksen kokeminen.

Tehdä suunnitelma. Kun seuraavan kerran alat viivyttää, pysähdy itsesi; vedä 3 syvään henkeä ja tee jotain projektiisi tai työhösi liittyvää.

Kun näet perfektionismin nousevan, aseta määräaika vaiheen tai virstanpylvään suorittamiselle ja pysy siinä. Anna parhaasi, anna sen sitten valmistua ja siirry seuraavaan vaiheeseen tai projektiin.

Kuten kaikki asiat elämässä, se riippuu valintojen tekemisestä. Voit valita, haluatko jatkaa perfektionismin ja viivyttelyn rajoitusten ja vastustuksen kokemista tai omaksua saavutusten ja menestyksen mukanaan tuoman vapauden ja innostuksen.

Viivyttely ja perfektionismi tai menestys ja saavutus; kumman näistä kahdesta suutelevasta serkusta haluaisit mieluummin perheeseesi? Valitse viisaasti… vietät loppuelämäsi heidän kanssaan. Täydellinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.