Kultaiset vaikuttajat hintojen nousuun

By | 31 toukokuun, 2022

Kun Diwali on aivan nurkan takana, kullan hinta Intiassa on noussut älykkäästi, ja sen odotetaan nousevan edelleen ihmisten lisääntyneen fyysisen kysynnän myötä lupaavana Dhanterasin päivänä (1. Diwalin päivä).

Markkinatrendit vahvistavat kuitenkin, että kauppiailla ei ole kultaa vastatakseen lisääntyneeseen kysyntään Diwalin aikana. Suuret jalometallikauppiaat, jotka toimittivat kultaa satoja kiloja muutama kuukausi sitten ennen kuin hallitus asetti kullan tuonnille tuontitullin, on pudonnut 25-30 kiloon päivässä. Tarjonnan puute kysyntään juhlia ajatellen nostaa ehdottomasti kullan hintaa Intiassa.

Kultaan sijoittaminen on ollut ihmisten vaihtoehto ammoisista ajoista lähtien. Kultaa on arvostettu harppauksin. Kuitenkin puhtaan kullan hinta määräytyy useiden tekijöiden, kuten vuodenajan, maailmanmarkkinoiden, inflaation, kysynnän saatavuuden jne., perusteella. Kultakolikoiden kurssi on yleensä korkeampi korkean inflaation seurauksena. Eri tekijät vaikuttavat 24 karaatin kullan arvoon Intiassa ja muissa Aasian maissa. Selvitetään ero kultakolikoiden ”arvon” ja ”hinnan” välillä. Arvo on rahasumma, jonka maksat, kun ostat kolikon, ja hinta on käteinen, jonka saat sen myynnin jälkeen.

Tärkeimmät vaikuttajat ovat:

Kausiluonteisuus: Kultakolikoiden hinta riippuu vuodenajasta. Yleensä ne ovat korkealla koko talvikuukauden ja kevätkauden. Festivaaleilla, kuten Diwali, Akshaya Tritiya, Ramzan jne.; useimmat jalokiviliikkeet tarjoavat kultaa alennusmyynnissä ja alennuksissa. Se on yksinkertaisin aika ostaa kultaa, koska voit saada suuren alennuksen hinnasta Intiassa.

Huono talousilmasto: Lama voi nostaa kullan arvoa, mutta vakaa skenaario voi vakauttaa kullan arvoa entisestään. Kullan hintaan vaikuttavat suuresti myös erilaiset markkinatekijät.

Kysyntä ja tarjonta: Perinteisen kullan osto- ja säästämiskulttuurin mukaan Intia vastaa 27 prosentista maailman kullan kysynnästä. Maat, kuten Brasilia ja Kiina, ryntäävät kultamarkkinoille, koska tämän keltaisen metallin kysyntä kasvaa, mikä lisää sen arvoa suhteessa.

Inflaatio: Intiassa inflaatio vaikuttaa suuresti kultakolikoiden arvoon. Kullan uskotaan olevan inflaatiosuojaus. Kun inflaatio on korkealla, monet ihmiset yrittävät lukita käteisensä kultaan. Tämä kullan kysyntä kasvattaa menestyksekkäästi sen arvoa. Jos inflaatio hidastuu, kullan hintaa voidaan leikata vastaavasti.

Liike- tai vapaa-ajan matkalla voit päättää ostaa kultaa kaupungista, jossa olet. Tämä antaa sinulle edun saada paras hinta Intiassa. Jalokiviliikkeet eri puolilla Intiaa tarjoavat lukuisia säästöohjelmia, joiden avulla voit lukita ostoksesi tietylle määrälle tiettyyn kultakurssiin Intiassa. Lisäksi voit selata verkkokauppoja valitaksesi tarjontaa eri malleissa ja tyyleissä. Varmista, että saat kaikki tiedot kultakolikoiden tai koristeiden tasosta ja puhtaudesta ennen ostamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.