Mikä on ICO kryptovaluutoissa?

By | 6 tammikuun, 2022

ICO on lyhenne sanoista Initial Coin Placement. Uutta kryptovaluuttaa tai krypto-tokenia lanseerattaessa kehittäjät tarjoavat sijoittajille rajoitetun määrän yksiköitä vastineeksi muista tärkeistä kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista tai Ethereumista.

ICO:t ovat uskomattomia työkaluja nopeaan kehitysrahoituksen keräämiseen uusien kryptovaluuttojen tukemiseksi. ICO:n aikana tarjottuja tokeneita voidaan myydä ja käydä kauppaa kryptovaluuttapörsseissä, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

ICO Ethereum on yksi merkittävimmistä onnistumisista, ja alkuperäisten kolikkotarjousten suosio kasvaa, kun puhumme.

ICO:n lyhyt historia

Ripple on luultavasti ensimmäinen kryptovaluutta, jota jaetaan ICO:n kautta. Vuoden 2013 alussa Ripple Labs aloitti Ripple-maksujärjestelmän kehittämisen ja sai noin 100 miljardia XRP-tokenia. Ne myytiin ICO:n kautta Ripple-alustan kehittämisen rahoittamiseksi.

Mastercoin on toinen kryptovaluutta, joka myi useita miljoonia tokeneita bitcoinille ICO:n aikana, myös vuonna 2013. Mastercoin pyrki tokenisoimaan transaktiot bitcoineilla ja toteuttamaan älykkäitä sopimuksia luoden uuden kerroksen nykyisen Bitcoin-koodin päälle.

Tietenkin on muita kryptovaluuttoja, jotka rahoitetaan menestyksekkäästi ICO:n kautta. Vuonna 2016 Lisk keräsi noin 5 miljoonaa dollaria ensimmäisen kolikon sijoittamisen aikana.

Kuitenkin ICO Ethereum, joka pidettiin vuonna 2014, on luultavasti kuuluisin tähän mennessä. ICO:n aikana Ethereum Foundation myi ETH:ta 0,0005 bitcoinilla kukin keräten lähes 20 miljoonaa dollaria. Älykkäiden sopimusten voimaa hyödyntävän Ethereumin ansiosta se tasoitti tietä seuraavan sukupolven alkuperäisille kolikkotarjouksille.

ICO Ethereum, menestyksen resepti

Ethereum älykäs sopimusjärjestelmä on ottanut käyttöön ERC20-standardin, joka määrittelee perussäännöt muiden yhteensopivien tokenien luomiselle, jotka voidaan toteuttaa Ethereumin lohkoketjussa. Tämä on antanut muille mahdollisuuden luoda omia ERC20-yhteensopivia tokeneita, joilla voidaan käydä kauppaa ETH:ssa suoraan Ethereum-verkossa.

DAO on merkittävä esimerkki Ethereumin älykkäiden sopimusten menestyksekkäästä käytöstä. Sijoitusyhtiö keräsi 100 miljoonaa dollaria ETH:lta, ja sijoittajat saivat vastineeksi DAO-tokeneita, jotka antoivat heille mahdollisuuden osallistua alustan hallintaan. Valitettavasti DAO epäonnistui hakkeroinnin jälkeen.

Ethereumin ICO ja heidän ERC20-protokollansa hahmottelivat uusimman sukupolven lohkoketjupohjaisia ​​joukkorahoitusprojekteja alustavien kolikkotarjousten kautta.

Se on myös tehnyt muihin ERC20-tokeneihin sijoittamisesta erittäin helppoa. Siirrät vain ETH:n, asetat sopimuksen lompakkoosi, ja tilillesi ilmestyy uusia tokeneita, jotta voit käyttää niitä haluamallasi tavalla.

On selvää, että kaikilla kryptovaluutoilla ei ole ERC20-tunnuksia Etherium ’, mutta melkein mikä tahansa uusi blockchain-pohjainen projekti voi käynnistää ensimmäisen kolikkotarjouksen.

ICO:n oikeudellinen asema

Mitä tulee ICO:n laillisuuteen, se on vähän viidakkoa. Teoriassa rahakkeita myydään digitaalisina tavaroina, ei rahoitusvaroina. Suurin osa lainkäyttöalueista ei ole vielä säännellyt ICO:ta, joten olettaen, että perustajilla on kokenut asianajaja tiimissä, koko prosessin pitäisi olla paperiton.

Tästä huolimatta jotkut lainkäyttöalueet ovat oppineet ICO:ista ja työskentelevät jo säännelläkseen niitä samalla tavalla kuin osakkeiden ja arvopapereiden myyntiä.

Jo joulukuussa 2017 Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea (SEC) luokitteli ICO-tunnukset arvopapereiksi. Toisin sanoen SEC valmistautui pysäyttämään ICO:t, jotka heidän mielestään johtavat sijoittajia harhaan.

Joissakin tapauksissa tunnus on vain hyödyllinen tunnus. Tämä tarkoittaa, että omistaja voi yksinkertaisesti käyttää sitä tiettyyn verkkoon tai protokollaan, eikä niitä tässä tapauksessa voida määritellä taloudelliseksi vakuutukseksi. Arvonnousuun tarkoitetut osakerahakkeet ovat kuitenkin melko lähellä turvallisuuden käsitettä. Totta puhuen, useimmat token-ostot tehdään nimenomaan sijoitustarkoituksiin.

Sääntelyviranomaisten ponnisteluista huolimatta ICO:t pysyvät edelleen harmaalla laillisella vyöhykkeellä, ja ennen kuin selkeämpi sääntö saadaan käyttöön, yrittäjät yrittävät hyötyä ensimmäisistä kolikkotarjouksista.

On myös huomattava, että kun säännöt on viimeistelty, niiden täytäntöönpanoon vaadittavat kustannukset ja vaiva voivat tehdä ICO:ista vähemmän houkuttelevia kuin perinteiset rahoitusvaihtoehdot.

Päätelmät

Tällä hetkellä ICO:t ovat edelleen hämmästyttävä tapa rahoittaa uusia kryptoprojekteja, ja useita onnistuneita projekteja on vielä edessä.

Muista kuitenkin, että nykyään kaikki ovat käynnistämässä ICO:ta, ja monet näistä hankkeista ovat huijauksia tai niillä ei ole vakaata perustaa menestyäkseen ja oikeuttaakseen investoinnin. Tästä syystä sinun tulee ehdottomasti tehdä perusteellinen tutkimus ja tutkia minkä tahansa kryptoprojektin tiimiä ja taustaa, johon saatat sijoittaa. On olemassa useita verkkosivustoja, jotka luettelevat ICO:ita, tee vain Google-haku ja löydät useita vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.