Mikä on kryptovaluutta?

By | 17 joulukuun, 2021

Kryptovaluutta (tai kryptografia) on kiistanalainen digitaalinen omaisuus, joka on suunniteltu toimimaan kryptovaluuttapörssinä tapahtumiesi turvallisuuden, lisävalvonta- ja omaisuudensiirtoyksiköiden turvaamiseksi. Kryptovaluutat ovat eräänlainen digitaalinen valuutta, vaihtoehtoinen valuutta ja virtuaalivaluutta. Kryptovaluutat käyttävät hajautettua valvontaa keskitetyn sähköisen rahajärjestelmän ja keskuspankkien sijaan.

Jokaisen kryptovaluutan hajautettu ohjaus toimii lohkoketjun kautta, joka on hajautettuna tietueena toimiva julkisten tapahtumien perusta.

Muodollinen määritelmä

Jan Lanskin mukaan krypto voi olla järjestelmä, joka täyttää neljä ehtoa:

• Käytäntö määrittää, voidaanko uusia kryptovaluuttayksiköitä luoda. Kun uusia kryptovaluuttayksiköitä voidaan kehittää, järjestelmä määrittää lähteen olosuhteet näiden uusien osien omistajuudella.

• Jos annetaan kaksi eri ohjetta samojen kryptografisten yksiköiden oston muuttamiseksi, järjestelmä suorittaa enintään yhden.

• Järjestelmän avulla voit suorittaa tapahtumia siten, että salausyksikön omistaja vaihtuu. Kauppailmoituksen voi antaa vain henkilö, joka vahvistaa näiden yksiköiden nykyiset omistajat.

• Kryptovaluuttaosuuksien omistajuus voidaan osoittaa pelkästään kryptografialla.

Arvostelu

Hajautettu salaus luo kollektiivisesti koko salauspalvelujärjestelmän järjestelmän luomishetkellä määritetyllä ja yleisön tiedossa olevalla nopeudella. Keskitetyssä pankki- ja talouspolitiikassa, kuten Federal Reserve, hallintokomiteat tai hallitukset valvovat rahan tarjontaa tulostamalla rahasto-osuuksia tai vaatimalla lisää digitaalisia kirjoja. Hajautettujen kryptovaluuttojen tapauksessa hallitukset tai yritykset eivät voi tuottaa uusia yksiköitä, mutta ne eivät ole yhteensopivia muiden yritysten, pankkien tai organisaatioiden kanssa, joilla on omaisuutta. Ensisijaisen teknisen järjestelmän, joka perustuu hajautettuihin kryptovaluuttoihin, loi ryhmä tai henkilö, joka tunnetaan nimellä Satoshi Nakamoto.

Toukokuussa 2018 kryptovaluuttaspesifikaatioita oli yli 1 800. Kryptovaluutta-, turvallisuus-, eheys- ja saldorekisteröintijärjestelmää ylläpitää alaikäisiksi kutsuttujen toisiaan epäilyttävien henkilöiden yhteisö, jotka käyttävät tietokonetta transaktioaikojen vahvistamiseen lisäämällä ne rekisteriin tietyn aikaleimausjärjestelmän mukaisesti.

Useimmat kryptan kopiot on suunniteltu vähentämään asteittain tämän valuutan tuotantoa rajoittamalla liikkeessä olevien kolikoiden kokonaismäärää. Verrattuna rahoituslaitoksissa pidettyihin perinteisiin valuuttoihin

rahaa kädessä, poliisin voi olla vaikeampi saada krypta kiinni. Tämä ongelma johtuu salaustekniikan käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.