Mitkä ovat 5 parasta kryptovaluuttaa Bitcoinin lisäksi?

By | 16 toukokuun, 2022

Bitcoin on johtanut kryptomaailmaa niin kauan ja niin dominoivasti, että termejä krypto ja Bitcoin käytetään usein vaihtokelpoisina. Totuus on kuitenkin, että digitaalinen valuutta ei sisällä vain Bitcoinia. On olemassa lukuisia muita kryptovaluuttoja, jotka ovat osa kryptomaailmaa. Tämän postauksen tarkoituksena on kouluttaa lukijoitamme muista kryptovaluutoista kuin Bitcoinista, jotta he voivat valita laajan valikoiman vaihtoehtoja – jos he aikovat tehdä kryptosijoituksia.

Joten aloitetaan listallamme olevalla etunimellä, joka on:

Litecoin:

Vuonna 2011 lanseerattua Litecoinia kutsutaan usein ”hopeasta Bitcoinin kullaksi”. Charlie Lee – MIT:stä valmistunut ja entinen Googlen insinööri – on Litecoinin perustaja.

Bitcoinin tapaan Litecoin on hajautettu avoimen lähdekoodin maksuverkko, joka toimii ilman keskusviranomaista.

Litecoin on monella tapaa samanlainen kuin Bitcoin ja saa ihmiset usein ajattelemaan: ”Miksi ei käy Bitcoinin kanssa? Molemmat ovat samanlaisia!”. Tässä on saalis: Litecoinin lohkosukupolvi on paljon nopeampi kuin Bitcoinin! ja tämä on tärkein syy siihen, miksi kauppiaat ympäri maailmaa ovat tulossa avoimemmiksi hyväksymään Litecoineja.

Ethereum:

Toinen avoimen lähdekoodin hajautettu ohjelmistoalusta. Valuutta lanseerattiin vuonna 2015, ja se mahdollistaa älykkäiden sopimusten ja hajautettujen sovellusten rakentamisen ja käytön ilman seisokkeja.

Ethereum-alustan sovellukset vaativat erityisen kryptografisen tunnuksen – Ether. Ethereumin ydinkehittäjien mukaan tunnuksella voidaan käydä kauppaa, suojata ja hajauttaa melkein mitä tahansa.

Ethereum koki hyökkäyksen vuonna 2016, jolloin valuutta jakautui kahteen osaan: Ethereumiin ja Ethereum Classiciin.

Johtavien kryptovaluuttojen kilpailussa Ethereum on toiseksi suosituin ja on heti Bitcoinin jälkeen.

Zcash:

Zcash ilmestyi vuoden 2016 loppupuolella. Valuutta määrittelee itsensä seuraavasti: ”Jos Bitcoin on kuin http rahalle, Zcash on https”.

Zcash lupaa tarjota transaktioiden läpinäkyvyyttä, turvallisuutta ja yksityisyyttä. Valuutta tarjoaa myös vaihtoehdon ”suojattuun” tapahtumaan, jotta käyttäjät voivat siirtää tietoja salatun koodin muodossa.

Viiva:

Dash on alun perin Bitcoinin salainen versio. Se tunnetaan myös nimellä ”Darkcoin” sen salailun vuoksi.

Dash on suosittu laajennetun anonymiteetin tarjoajana, jonka avulla sen käyttäjät voivat tehdä tapahtumista mahdotonta jäljittää.

Valuutta ilmestyi ensimmäisen kerran digitaalisten markkinoiden kankaalle vuonna 2014. Siitä lähtien se on kokenut suuren fanin seurannan erittäin lyhyen ajan kuluessa.

Ripple:

Yli miljardin dollarin markkina-arvolla Ripple on listallamme viimeinen nimi. Valuutta lanseerattiin vuonna 2012 ja tarjoaa välittömiä, turvallisia ja edullisia maksuja.

Ripplen konsensuskirja ei vaadi louhintaa, mikä erottaa sen Bitcoinista ja muista valtavirran kryptovaluutoista.

Kaivostoiminnan puute vähentää laskentatehoa, mikä lopulta minimoi viiveen ja nopeuttaa tapahtumia.

Paketoida:

Vaikka Bitcoin jatkaa kryptopakkauksen kärjessä, kilpailijat ovat nopeutuneet. Valuutat, kuten Ethereum ja Ripple, ovat ohittaneet Bitcoinin yritysratkaisuissa, ja niiden suosio kasvaa joka päivä. Suuntauksen mukaan muut kryptot ovat tulleet jäädäkseen ja antavat pian Bitcoinille todella vaikean ajan säilyttää arvonsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.