Myyntiautomaatit – Varhaiset vuodet

By | 30 toukokuun, 2022

Se oli Aleksandrian sankari (tai Heron), antiikin kreikkalainen matemaatikko, jonka uskotaan keksineen maailman ensimmäisen juoma-automaatin lähes 2000 vuotta sitten. Noin vuonna 50 jKr hän keksi ajatuksen annostella pyhää vettä, kun kolikko asetettiin koneen koloon. Ajatus oli yksinkertainen – kolikko putosi vivun varassa olevalle pannulle ja kolikon paino liikutti vipua, joka avasi raakaventtiilin ja antoi pyhän veden virrata, sitten kun vipu jatkoi liikkumistaan, kolikko putosi, vipu siirtyi taaksepäin ja veden virtaus suljettiin jälleen – helppoa!

Tämä kuvaus hänen keksinnöstään on peräisin hänen The Pneumatica -nimistä muinaisista kirjoista – todellista konetta ei valitettavasti ole vielä löydetty! Tämä oli kuitenkin melko varhaisia ​​aikoja myyntiautomaateille, ja maailma joutui odottamaan hieman kauemmin, jotta automaatista tulisi kaupallinen menestys. Itse asiassa vasta 1800-luvun lopulla ensimmäiset postikortteja ja kirjoja myyneet koneet ilmestyivät Lontooseen 1880-luvun alussa, ja Adams Gum -yhtiön katsottiin yleisesti valmistaneen ensimmäiset kolikkokäyttöiset koneet Amerikassa.

Heidän koneensa myivät purukumia New Yorkin metroilla ja asemilla vuonna 1888. 1920-luvulla nähtiin ensimmäiset savukekoneet, joita alettiin sijoittaa kaikkialle Amerikkaan, minkä jälkeen tulivat karkkiautomaatit ja pullotetut juomakoneet. Kuitenkin vasta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen juomaautomaatit, enemmän tai vähemmän sellaisina kuin ne nykyään tunnemme, alkoivat ilmaantua. Ditchburn Organisaatio valmisti osan Ison-Britannian ensimmäisistä koneista Lytham St Annesissa Lancashiressa tuoreen maidon myyntiä varten. Avenco Corporation oli ensimmäisiä amerikkalaisia ​​koneenvalmistajia, jotka esittelivät Isossa-Britanniassa kahviautomaatteja, joissa käytettiin kuivattuja aineksia ja sekoitettiin ne koneen sisällä ja annosteltiin juoma kertakäyttöiseen paperikuppiin.

Avencos-koneita toi Iso-Britanniaan 1950-luvun lopulla yksi Ison-Britannian ensimmäisistä myyntiautomaattiyrityksistä, Autobar Group. Siitä lähtien juoma-automaattien käyttö on jatkanut vuosittaista kasvuaan, ja siitä on nyt tullut hyväksytty tapa tarjota kuumia ja kylmiä juomia työpaikalla. Nykyään noin 1,5 miljardia puntaa vuodessa kulkee lähes neljännesmiljoonan juomaautomaatin kautta, jotka sijaitsevat kaikkialla Britannian teollisuudessa ja joissa myydään yli 10 miljoonaa kuppia teetä ja kahvia joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.