Onko kryptovaluutta rahan tulevaisuus?

By | 29 joulukuun, 2021

Miltä rahan tulevaisuus näyttää? Kuvittele, että astut ravintolaan ja katsot digitaaliselta ruokalistalta suosikkiyhdistelmääsi. Vain sen sijaan, että sen hinta olisi 8,99 dollaria, se on listattu nimellä 009 BTC.

Voiko krypta todella olla rahan tulevaisuus? Vastaus tähän kysymykseen riippuu yleisestä yksimielisyydestä useista keskeisistä ratkaisuista, jotka vaihtelevat käytön helppoudesta turvallisuuteen ja sääntöihin.

Tutkitaan (digitaalisen) kolikon molempia puolia ja verrataan ja verrataan perinteistä fiat-rahaa kryptovaluuttaan.

Ensimmäinen ja tärkein komponentti on luottamus.

On ehdottoman tärkeää, että ihmiset luottavat käyttämäänsä valuuttaan. Mikä antaa dollarille sen arvon? Onko se kultaa? Ei, dollaria ei ole tuettu kullalla 1970-luvun jälkeen. Mikä sitten antaa dollarille (tai minkä tahansa muun valuutan) arvon? Joidenkin maiden valuuttaa pidetään vakaampana kuin toisten. Loppujen lopuksi ihmiset uskovat, että rahat liikkeeseen laskenut hallitus seisoo tiukasti heidän takanaan ja käytännössä takaa niiden ”arvon”.

Miten luottamus toimii bitcoinien kanssa, koska se on hajautettu, eli ne eivät ole kolikoita laskeva hallintoelin? Bitcoin on lohkoketjussa, joka on pohjimmiltaan online-kirja, jonka avulla maailma voi nähdä jokaisen tapahtuman. Kaivostyöntekijät (henkilöt, jotka työskentelevät vertaisverkossa tietokoneilla) tarkistavat jokaisen näistä tapahtumista petosten estämiseksi ja myös sen varmistamiseksi, että kaksinkertaisia ​​kustannuksia ei synny. Vastineeksi palveluistaan ​​lohkoketjun eheyden ylläpitämiseksi kaivostyöntekijät saavat maksun jokaisesta varmennetusta tapahtumasta. Koska lukemattomat kaivostyöläiset yrittävät ansaita rahaa, jokainen tarkistaa toistensa työn virheiden varalta. Tämä todiste työnkulusta on syy siihen, että lohkoketjua ei ole koskaan hakkeroitu. Pohjimmiltaan luottamus antaa Bitcoinille arvon.

Katsotaanpa seuraavaksi läheistä luottamuksen, turvallisuuden ystävää.

Mitä jos pankkini ryöstetään tai luottokorttini on petollinen? Pankkitalletukseni on katettu FDIC-vakuutuksella. On mahdollista, että pankkini peruuttaa kortiltani kaikki maksut, joita en ole koskaan tehnyt. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö rikolliset pystyisi tekemään temppuja, jotka ovat ainakin turhauttavia ja aikaa vieviä. Se on enemmän tai vähemmän mielenrauhaa, joka tulee tiedosta, että tulen todennäköisesti parantumaan kaikista minua vastaan ​​tehdyistä väärinteoista.

Kryptolla on monia vaihtoehtoja rahan säilyttämiseen. Muista tietää, onko tapahtuma vakuutettu suojaasi. On olemassa hyvämaineisia pörssejä, kuten Binance ja Coinbase, joilla on todistettu virheenkorjauskokemus asiakkailleen. Aivan kuten hyvämaineisia pankkeja on vähemmän ympäri maailmaa, niin on myös krypto.

Mitä tapahtuu, jos heitän kahdenkymmenen dollarin setelin tuleen? Sama pätee kryptaan. Jos kadotan kirjautumistietoni tiettyyn digitaaliseen lompakkoon tai vaihtoon, en voi käyttää näitä kolikoita. Jälleen, en voi korostaa sitä, kuinka tärkeää on asioida hyvämaineisen yrityksen kanssa.

Seuraava ongelma on skaalaus. Tällä hetkellä tämä saattaa olla suurin este, joka estää ihmisiä suorittamasta enemmän liiketoimia lohkoketjussa. Mitä tulee transaktioiden nopeuteen, fiat-raha liikkuu paljon nopeammin kuin krypto. Visa pystyy käsittelemään noin 40 000 tapahtumaa sekunnissa. Normaaleissa olosuhteissa lohkoketju pystyy käsittelemään vain noin 10 sekunnissa. Parhaillaan ollaan kuitenkin ottamassa käyttöön uutta protokollaa, joka nostaa tämän nopeasti 60 000 tapahtumaan sekunnissa. Lightning Network -nimellä tunnetusta salauksesta voi tulla tulevaisuuden rahaa.

Keskustelu ei olisi täydellinen ilman mukavuudesta puhumista. Mistä ihmiset yleensä pitävät perinteisistä pankki- ja kustannusmenetelmistään? Niille, jotka haluavat käteistä, se on luonnollisesti helppokäyttöinen suurimman osan ajasta. Jos yrität varata hotellihuonetta tai vuokrata auton, tarvitset luottokortin. Henkilökohtaisesti käytän luottokorttiani missä tahansa, koska se on mukavuutta, turvallisuutta ja palkintoja.

Tiesitkö, että on yrityksiä, jotka tarjoavat kaiken tämän kryptoavaruudessa? Monaco myöntää nyt Visa-logolla varustetut kortit, jotka muuntavat digitaalisen valuutan automaattisesti paikalliseksi valuutaksi puolestasi.

Jos olet koskaan yrittänyt siirtää rahaa jollekin, tiedät, että tämä prosessi voi olla erittäin työläs ja kallis. Blockchain-transaktioiden avulla käyttäjä voi lähettää krypton kenelle minuuteissa asuinpaikasta riippumatta. Se on myös paljon halvempaa ja turvallisempaa kuin pankkisiirron lähettäminen.

Molemmissa maailmoissa on muitakin moderneja rahansiirtomenetelmiä. Otetaan esimerkiksi sovellukset, kuten Zelle, Venmo ja Messenger Pay. Miljoonat milleniaalit käyttävät näitä ohjelmia päivittäin. Tiesitkö, että he alkavat sisällyttää myös kryptoa?

Square Cash -sovellus sisältää nyt bitcoinin, ja toimitusjohtaja Jack Dorsey sanoi: ”Bitcoin meille ei pysähdy ostamiseen ja myymiseen. Uskomme, että se on alamme muuttava teknologia, ja haluamme oppia sen mahdollisimman pian.”

Hän lisäsi: ”Bitcoin antaa useammalle ihmiselle pääsyn rahoitusjärjestelmään.”

Vaikka on selvää, että fiat-kulutus hallitsee edelleen tapaa, jolla useimmat meistä siirtävät rahaa, uusi kryptojärjestelmä on saamassa jalansijaa nopeasti. Todisteita on kaikkialla. Vuoteen 2017 asti valtamediassa oli vaikea löytää kattavuutta. Nyt lähes kaikki suuret yritysuutistoimistot kattavat bitcoinin. Forbesista Fidelityyn he kaikki punnitsevat mielipiteitään.

Mikä on mielipiteeni? Ehkä suurin syy bitcoinin menestykseen on, että se on oikeudenmukainen, osallistava ja antaa taloudellisen pääsyn useammalle ihmiselle ympäri maailmaa. Pankit ja suuret laitokset pitävät tätä uhkana olemassaololleen. He huomasivat olevansa hukassa suurimmassa vauraudensiirrossa, jonka maailma on koskaan nähnyt.

Etkö ole vielä päättänyt? Kysy itseltäsi: ”Luotavatko ihmiset hallituksiin ja pankkeihin enemmän tai vähemmän joka päivä?”

Vastauksesi tähän kysymykseen voi olla se, mikä määrittää rahan tulevaisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.