Prosessit, joita käytetään haastavan valuutan tekemiseen

By | 10 joulukuun, 2021

Haastavien kolikoiden tuottamiseen käytetään periaatteessa kahta prosessia. Kaataminen (lämpö kaadetaan) ja lyöminen (leimaus / leikkaus) putoamisen kanssa.

Molemmat prosessit tuottavat haastavia 2D / 3D (kohotettuja) kolikoita. 2D / 3D (kohotettu) koostuu kahdesta tai useammasta päällekkäisestä tasaisesta kentästä, joita kutsutaan asteikkotasoiksi. Nämä valmistumistasot ovat taso 1 (1D), taso 2 (2D), taso 3 (3D). 2D/3D-muutokset tai tasojen asteikko tekevät logosta tai kuvasta realistisemman.

Valuprosessissa kolikon metalliin muodostuu 2D / 3D. Lyödyissä kolikoissa 2D / 3D ovat metallimyllyjä, jotka on ”liimattu” yhteen, sotilaallisten lyötyjen kolikoiden lyönnillä.

Haastavia kolikoita heitetty elämään.

Painevalutuotantoprosessi on erittäin tehokas tarkkuussuunnitteluprosessi, joka tuottaa korkealaatuisimpia haastavia sotilaskolikoita. Se soveltuu erityisen hyvin sovelluksiin, jotka vaativat korkeaa yksityiskohtaa, monimutkaisia ​​rakenteita ja erinomaista pintalaatua ja mittojen yhtenäisyyttä, kuten sotilaskolikoissa vaaditaan.

Valmistetun sotilaskolikon lopputuloksena on yhtenäinen muotoilu, erinomainen pintakäsittely ja hyvä mittatarkkuus (2D / 3D) (realistinen) sekä haastavan korkea kolikon laatu.

Valuprosessi koostuu sulan metallin työntämisestä korkeassa paineessa muotin onteloihin (muotteihin). Kun metalli on kuivunut, jokainen kolikko poistetaan, puhdistetaan, kiillotetaan ja sitten emalimaalit ruiskutetaan kuvioon.

Toisin kuin monitasoisessa (2D / 3D) pureman kaltaisessa ”askel” lookissa, metallikappaleet ”liimataan” yhteen. Löydetyt kolikot ovat sileitä, asteittain valettu 2D / 3D metalliin korkealaatuisen ja ylivertaisen armeijan kolikon tuottamiseksi. Kaikki lyödyt kolikot ovat kaikki 2D-standardeja.

Painevaluprosessin rajoitus on kirjain, joka on enemmän ”pyöristetty” toisin kuin painevaluprosessi, joka tuottaa ”neliömäisiä” kirjaimia, joissa on terävät reunat leimausprosessin vuoksi.

Haastava kolikko (leimattu / leikattu).

Pisaroilla lyöminen tuottaa kolikoita tasoilla. Ensin tehdään sauva mallin molemmille puolille. Sitten sienien väliin laitetaan metalli ja malli ”kaksoissuljetaan” samanaikaisesti molemmilta puolilta noin 15 tonnin paineella, jotta kuvion kohoavat ja upotetut alueet saadaan esiin. Tämä prosessi ”työntää” ja ”painaa” metallia ylös ja ulos muodostaen haastavan valuuttamallin, taso 1 (1D).

Suunnittelemalla haastavia sotilaskolikoita, jotka vaativat kaksi tai useampia yksityiskohtia (2D / 3D), leikkausprosessi koostuu metallileikkauksista kuvioista ja sitten ”liimauksesta” tason 1 (1D) päälle 2D:ksi. logo tai kuva. 3D (logo tai kuva) ”liimataan” 2D:n päälle.

Tämä 2D / 3D ”monitasoinen” yksityiskohta aurinkoleikatusta armeijakolikosta antaa haastavalle kolikolle ”askel askeleelta” ilmeen ja sen epäonnistumisprosentti on korkea; mikä tarkoittaa, että ”liimatut” osat hajoavat tai kuluvat.

Haastavien 2D- ja 3D-kolikoiden työvoimavaltaisten ja korkeiden tuotantokustannusten vuoksi useimmat koneellisesti leikatut valmistajat valmistavat vain tason 1 (1D) yksityiskohtia ”kaksoisleimaus”-menetelmällä. Vaikka he väittävät, että heidän prosessinsa tuottaa 2D- ja 3D-yksityiskohtia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että valutuotantoprosessin tulisi olla valinta laadukkaiden ja yksityiskohtaisten haastavien 2D / 3D-kolikoiden valmistukseen. Katkaisevan tuotantoprosessin tulisi olla valinta yksinkertaisille malleille, jotka vaativat tason 1 (1D) yksityiskohtia, yksipuolisia kolikkokuvioita, nahkaa, tappeja, rahakkeita, rintanappia ja tietysti kolikoitamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.