Tärkeimmät tarvikkeet kolikoiden keräämiseen – 7 perusasiaa kolikoiden pitämiseen rahapajassa

By | 13 toukokuun, 2022

Kolikoiden keräämisessä ratkaisee vain kolikon kunto. Kolikoiden keräilymaailmassa kolikot ovat arvokkaimpia asioita, ja siksi niillä on niin paljon kysyntää ja ne on suojattu kaikilta vaurioilta. Oikeiden tarvikkeiden hankkiminen on tärkeää keräilijän kannalta kolikon säilyttämiseksi. Pienikin vahinko voi laskea kolikon arvoa huomattavasti.

Seuraavassa on muutamia tarvikkeita, jotka auttavat sinua käsittelemään kolikoita:

Käsineet

Varmista, että et päädy naarmuuntumaan kolikkoa käsitellessäsi. Käsineiden käyttö pitää sinut varmasti poissa kolikoiden naarmuuntamisesta, eikä aiheuta kolikolle minkäänlaista vahinkoa. Käsineen tulee olla muovia tai puuvillaa.

Kolikon pinsetit

Jos käsineiden käyttö tuntuu epämukavalta, kolikkopinsetit voivat auttaa. Nämä ovat erikoispinseteitä, joiden kärjet on valmistettu muovista ja ne estävät pinsettejä naarmuttamasta kolikkoasi.

Suurennuslasi

On tärkeää, että tutustut kolikoihin tarkemmin. Kolikoiden tutkimiseen voidaan käyttää suurennuslaseja. Useimpiin nykypäivän suurennuslaseihin on kiinnitetty erityiset jalustat. Tämä antaa keräilijän käyttää molempia käsiään tutkiessaan kolikkoa ja estää kaikenlaiset vauriot.

Puhdistusaineet

On välttämätöntä, että jokainen keräilijä käyttää erittäin pehmeää liinaa ja saippuavettä kolikoidensa puhdistamiseen.

Mats

On erittäin tärkeää laittaa hyvin pehmeä liina tai matto ennen kuin hän aloittaa työskentelyn. Tämä säästää kolikon vaurioitumiselta siltä varalta, että keräilijä pudottaa kolikon vahingossa, ja alentaa kolikon arvoa. Matto toimii iskunvaimentimena ja säästää kolikon vaurioitumiselta.

Taulut

Suurin osa kolikonkeräilijöistä käyttää erikoistauluja esitellessään ylpeää kolikkokokoelmaansa.

Kirjekuoret

On tärkeää, että keräilijä käyttää kirjekuorta kuljetettaessaan kolikoitaan. Kirjekuori antaa keräilijän levätä rauhassa ja kääntää mielensä pois kolikosta, sillä sen kuljettaminen kirjekuorella on erittäin turvallista. Kirjekuoreen voi myös kirjoittaa tiedot kolikoista.

Pitimet, laatikot, kansiot ovat muita tarvikkeita, jotka helpottaisivat keräilijän säilyttämistä kolikoidensa parhaalla mahdollisella tavalla. Ja oikealla tarjonnalla on suuri rooli kolikon arvon määrittämisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.