Teknologian kehittyessä kuumeisella tahdilla turvatuotteita tarvitaan

By | 21 toukokuun, 2022

Yksi monista tavoitteista, kun kryptovaluutta (CC) keksittiin ensimmäisen kerran, oli luoda turvallinen digitaalinen tapahtumajärjestelmä. Käytetty tekniikka oli Blockchain ja on edelleen. Blockchain-järjestelmät suunniteltiin läpäisemättömiksi ongelmille, joita usein esiintyy vanhempaa tekniikkaa käyttävissä online-rahoitusjärjestelmissä – ongelmissa, kuten tilien hakkeroinnissa, väärennettyjen maksujen todennuksissa ja verkkosivustojen tietojenkalasteluhuijauksissa.

Blockchain itsessään toimii peer-to-peer maailmanlaajuisissa kirjanpitoverkoissa (hajautetut kirjat), jotka ovat turvallisia, halpoja ja luotettavia. Tapahtumatietueet ympäri maailmaa tallennetaan lohkoketjuverkkoihin, ja koska nämä tietueet ovat hajallaan koko käyttäjäyhteisölle, data on luonnostaan ​​vastustuskykyinen muutoksille. Yhtäkään dataa ei voida muuttaa ilman verkon kaikkien muiden lohkojen muuttamista, mikä vaatisi koko verkon enemmistön – miljoonien vahtikoirien – yhteistoimintaa. MUTTA – entä jos verkkosivusto näyttää tarjoavan sinulle portin lailliseen kryptokolikkovaihtoon tai kryptolompakkotuotteeseen, mutta onko se todella verkkosivusto, joka on suunniteltu huijaamaan sinua paljastamaan tietoja? Sinulla ei ole lainkaan Blockchainin turvallisuutta – sinulla on vain toinen tietojenkalasteluhuijaus, ja sinun on suojauduttava kaikilta tältä.

MetaCert on yritys, joka sanoo olevansa omistautunut pitämään internetin käyttäjät turvassa, ja sen päätietoturvatuotetta voidaan käyttää suojaamaan yrityksiä useilta haitallisilta uhilta, ja nyt heillä on tuote, joka on suunniteltu pitämään CC-harrastajat turvassa. Tämä uusi tuote on nimeltään ”Cryptonite” ja se on suunniteltu asennettavaksi selaimen lisäosana. Nykyiset selaimet käyttävät SSL-varmenteita, jotka näyttävät käyttäjille pienen riippulukon selaimen osoiterivillä. Käyttäjille on kerrottu vuosia, että SSL-sertifikaatit takaavat, että verkkosivusto on aito – ei niin nopea – tietojenkalastelusivustot käyttävät myös SSL-varmenteita, joten käyttäjät voivat huijata uskomaan, että verkkosivusto on laillinen, vaikka se ei ole sitä. Kun Cryptonite on lisätty selaimeesi, osoitepalkin vieressä näkyy kilpi. Tämä suoja muuttuu mustasta vihreäksi, jos verkkosivusto katsotaan ”turvalliseksi”. MetaCert sanoo, että heillä on maailman edistyksellisin uhkien tiedustelujärjestelmä, jossa on maailman suurimmat turvaluokiteltujen URL-osoitteiden tietokannat.

Turvassa pysyminen on aina hyvä asia, mutta lisää turvallisuustuotteita saatetaan tarvita tulevaisuudessa, kun teknologia marssii eteenpäin jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Horisontissa on Quantum Computing (QC), joka näyttää lupaavalta. Monet mainitsevat QC:n olevan yksi modernin aikakauden suurimmista teknologisista vallankumouksista. Kvanttimekaniikan tehoa hyödyntämällä QC-koneet pystyvät suorittamaan paljon monimutkaisempia tehtäviä ja saavuttamaan nopeuksia, joita ei aiemmin ollut saavutettu. Perinteiset tietokoneet perustuvat binäärimalliin, jossa käytetään kytkimien järjestelmää, joka voi olla joko päällä tai pois päältä ja joka on esitetty 1:llä tai 0:lla. QC:t eroavat toisistaan ​​siinä, että niiden kytkimet voivat olla sekä päällä- että pois-asennossa samanaikaisesti. , joita kutsutaan ”superpositioksi”. Tämä kyky olla kahdessa samanaikaisessa tilassa tekee QC:istä paljon nopeampia. Google ilmoitti yli kaksi vuotta sitten, että heidän hallussaan oleva kvanttiprototyyppi oli 100 miljoonaa kertaa nopeampi kuin mikään muu tietokone laboratoriossa. Tämän tekniikan kehitys etenee yhä nopeammin. Ensimmäinen markkinoitu kvanttitietokone sen valmisti vuonna 2011 kalifornialainen D-Wave. D-Waven kone oli varustettu prosessorilla, joka sisälsi 16 kvanttilaskentayksikköä, nimeltään QUBITS. Siitä lähtien alan johtajat, kuten IBM ja Microsoft, ovat ilmoittaneet omista kvanttiohjelmistaan. Tämä suuntaus johtaa räjähdysmäiseen QUBITS-määrään, jonka nämä uudet koneet pystyvät käsittelemään muutaman seuraavan vuoden aikana. Vaikka kvanttilaskennassa on potentiaalia merkittäviin edistysaskeliin monilla aloilla ja innovatiivisten ratkaisujen tarjoamiseen joihinkin monimutkaisimpiin ongelmiin, se luo varmasti tarpeen parempaan tietoturvaan, koska näillä koneilla on myös valtaa auttaa hakkereita heidän törkeästi. tekoja. Suojaa ja turvallisuutta tarvitaan aina kryptovaluutta-avaruudessa, kuten kaikissa muissakin online-tiloissa.

Pysy kanavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.