Tooran opastus: Onko kärsimyksessä asteita ja entä joku, joka ei kärsi?

By | 30 toukokuun, 2022

Mihin menee kärsimyksen minimiraja? Mikä on vähiten kipua, joka sisältyy kärsimyksen määritelmään? Rabbi Elazar sanoo: Kuka tahansa, jolle he kudoivat vaatteen käytettäväksi ja vaate ei sovi hänelle, eli se ei sovi hänelle täsmälleen. Rabbia Nuorempi vastustaa tätä, ja jotkut sanovat, että Rabbi Samuel bar Nachmani vastustaa: Viisaat sanoivat tätäkin suuremman väitteen, eli että vielä pienempiäkin haittoja pidetään kärsimyksenä: Vaikka ihmiset aikoivat laimentaa hänen viiniään kuumalla vedellä. , mutta he laimensivat sen vahingossa hänelle kylmällä vedellä, sitä pidetään kärsimyksenä. Samoin, jos hän halusi sen laimennettavaksi kylmällä vedellä, mutta he laimensivat sen hänelle kuumalla vedellä, sitäkin pidetään kärsimyksenä. Ja sanot kaiken tämän, että sitä pidetään kärsimyksenä vain, jos tilaamasi vaate ei sovi?

Ravinan poika Mar sanoo: Vaikka joku viitta kääntyy päälle puetessaan, niin että hänen on riisuttava se ja puettava se uudelleen päälle, sitäkin pidetään kärsimyksen muotona. Rabbia sanoi, ja jotkut sanovat, että se oli Rabbi Chisda, ja jotkut sanovat, että se oli Rabbi Isaac, ja jotkut sanovat, että se opetettiin Talmudin kohdassa: Vaikka joku ojentaisi kätensä taskuunsa ottaakseen kolme kolikkoa, mutta kaksi kolikkoa tuli esiin. hänen kädessään sitä pidetään eräänlaisena kärsimyksenä.

Talmudissa todetaan, että kärsimystä on nimenomaan tapauksissa, joissa yksi kurotti taskuunsa ottaakseen kolme kolikkoa, ja kaksi kolikkoa nousi hänen käteensä. Mutta jos hän kurotti taskuunsa ottaakseen kaksi, ja sen sijaan kolme kolikkoa nousi käteensä, sitä ei pidetä kärsimyksenä, sillä ylimääräisen kolikon pudottaminen takaisin taskuun ei ole ponnisteluja.

Ja miksi on niin tärkeää tietää mahdollisimman vähän kärsimystä? Kuten Rabbi Ismaelin koulu opetti talmudilaisessa kohdassa: Jokainen, joka kuluu neljäkymmentä päivää kärsimättä, on saanut Maailmansa, eli palkkionsa, eikä hänellä ole enää palkintoa tulevassa maailmassa. Lännessä, Israelin maassa, sanotaan: Häntä odottaa onnettomuus (Arakiini 17a).

(Sana viisaalle: vaikka kivun hetkellä se on ei-toivottua, kärsimys lopulta puhdistaa ihmisen.)

https://Torahguidance-askhashem.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.