Upeita yksityiskohtia Victoria Empress -kolikoista!

By | 11 joulukuun, 2021

Intiassa valmistettiin monenlaisia ​​Queen Victoria -kolikoita. Hänen hallituskaudellaan vuosina 1862–1901 kolikoita lyötiin monista metalleista, kuten kullasta, hopeasta ja kuparista.

Alla on lueteltu joitain hämmästyttäviä faktoja Victoria Empress -kolikoista:

– Jokainen vuosina 1862–1873 lyödyistä rupiakolikoista oli päivätty vuodeksi 1862.

– Jotkut keräilijät sanovat, että rupialajikkeen takana olevat pilkulliset kuviot ovat koodeja, jotka osoittavat leikkausvuoden.

– Jotkut uskovat, että pisteet osoittavat, että kolikot ovat väärennettyjä.

– Toiset sanovat, että työntekijä, joka leikkasi nämä kolikot, laittoi pisteet katkenneilla kynsillä.

– Kolikoiden pisteet on sijoitettu oudosti, joten on pienempi mahdollisuus, että keräilijä saa kaksi samanlaista kolikkoa.

– 0/1 tarkoittaa, että päivämäärän yläpuolella ei ole pistettä ja päivämäärän alapuolella on piste. Vastaavasti 1/1 viittaa siihen, että piste on yläpuolella ja yksi alapuolella. Jatka samalla tavalla, kunnes se edustaa 12 pistettä alapuolella ja 3 pistettä yläpuolella.

– Calcutta, Bombay ja Madras ovat kolme näistä kolikoista löytyvää mintun lajiketta. Jokaisella niistä on erilainen rahapajan tunnus.

– Kaikki rahapajan merkit löytyvät kolikon kääntöpuolelta. Ne ovat erilaisia ​​ja sisältävät pisteen tai kirjaimet ”B” tai ”C”, joka on asetettu tai korotettu kolikkoon.

– Rahapajan merkki ”B” asetetaan joko ”normaalisti” tai ”käänteiseen” asentoon.

– Joskus mintun merkit eivät näy ja ne voidaan havaita vain hyvällä suurennuslasilla.

– Yhden rupian kolikon kääntöpuolella on useita malleja, jotka luokitellaan tyyppiin I, tyyppi II, tyyppi III ja tyyppi IV.

– Kaikilla vuosina 1862–1876 muodostetuilla rupialajikkeilla on legendoja, joissa lukee ”Kuningatar Victoria”.

– Kaikilla vuosina 1877-1901 tuotetuilla lajikkeilla on legendoja, joissa lukee ”Victoria Empress”.

– Etumallit on luokiteltu 3 osaan. Nämä kappaleet ovat rintakuva A, rintakuva B ja rintakuva C. Kaikki nämä voidaan tunnistaa tarkastelemalla huolellisesti Queen Victoria -mekon etuosan paneeleja.

Nämä ovat vain muutamia harvoja tosiasioita, jotka erottavat rupiakolikon toisista. Mikään pistelajikkeen uskomuksista ei kuitenkaan ole osoittautunut todeksi. Joten keräilijät etsivät edelleen näitä salaperäisiä kolikoita lisätäkseen ne brittiläiseen intiaanikokoelmaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.