Valuutta Bassein

By | 24 joulukuun, 2021

Vasco da Gama, portugalilainen tutkimusmatkailija, vieraili Intiassa ensimmäisen kerran vuonna 1498. Portugali otti haltuunsa useita saaria ja pieniä erillisalueita Länsi-Intian kustannuksella ja nautti seuraavat sadan vuoden ajan kaupan monopolista. Voimakkaan hollantilaisen ja englantilaisen laivaston syntyessä 1600-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Portugalin valta alueella putosi, kunnes melkein koko Intia pysyi Portugalin hallinnassa länsirannikolla GOA:n, Damaon ja Diun eristyksissä. Intia liitti ne väkisin vuonna 1962.

Englantilaiset Basseiniksi ja portugalilaiset Bacaimiksi kutsutut Vasai sijaitsee alle 50 mailia Bombaysta pohjoiseen Cambaynlahdella. Vuonna 1611 portugalilaiset avasivat kaivoksen Bacaimiin, tämä kaivos sijaitsi Fort Basseinissa. Monet Bacaimin ongelmat liittyvät muihin Portugalin siirtokuntiin. Britit valloittivat Bacaimin vuonna 1780. Kaikissa Basseinissa lyödyissä kolikoissa oli ”B”-merkki.

Kolikot, jotka lyötiin ja levitettiin Bacaimissa portugalilaisen aikakauden aikana, missä Xerafies, Bazarucos, Parado, Rupia. Kolikoissa oli yleensä kruunattu siipi halkaistu rahapajan leimalla ja toisella puolella risti ja päivämäärä.

Noin 1738-1740 Chimaji Appa saapui Bacaimiin ja otti Bacaimin hallintaansa Britannian tuella. Marathat alkoivat lyödä kolikoitaan, tunnettuja tyypillisiä kolikoita, joita marathat levittivät Basseinin alueella ja paisan ympäristössä. Näissä kolikoissa oli Shashti-kirjoitus, joka osoitti, että ne on lyöty sashtiin ja niissä oli trishul ja lyöntipäivämäärä.

Sen jälkeen kun portugalilaiset luovuttivat Bombayn myötäjäiseksi briteille, britit ottivat haltuunsa koko alueen ja siitä lähtien Bombayssa alkoi lyöntitoiminta, vakiokolikot liikkuivat koko maassa, mukaan lukien Basseinissa, jossa oli suora brittihallinto.

Briteillä oli liikkeessä seuraavat valuutat: Rupi, Half Rupi, Quarter Rupi, Anna.

Itsenäistymisen jälkeen Intian tasavallan lyömät kolikot liikkuivat kaikkialla Intiassa, mukaan lukien Vasai, jossa Pice, Anna, Rupia. Vuonna 1957 Intian tasavalta teki päätökset desimaalikolikoiden käytöstä ja siitä lähtien on käytetty nimiä Paisa ja Rupia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.