Vinkkejä kotitekoisen kolikonlajittelijan rakentamiseen

By | 11 toukokuun, 2022

Onko sinulla paljon kolikoita? Sen laskeminen voi olla ärsyttävää. Oma kolikkolajittelu on hyvä idea. Voit myös tehdä sen helposti itse. Muovilaatikoita hyödyntämällä saat tarvittavan materiaalin. Voit saada niitä toimistotarvikeliikkeestä tai kodintarvikeliikkeestä.

Kotitekoinen kolikkolajittelijasi pystyy lajittelemaan sekakolikkosi puolestasi. Sinun tarvitsee vain laittaa sekalaiset kolikot sisään ja ravistaa laatikoita. Kolikkolajittelija lajittelee kolikot suoraan laatikoiden välillä nimellisarvon perusteella. Sitten se laittaa kolikot kääreisiin, jotta voit helposti viedä ne pankkiin. Mitä sitten pitää tehdä, jotta se onnistuu?

Vaihe yksi: valitse poranterät

Sinun on tehtävä poranterä, joka on hieman suurempi kuin penniä, yksi, joka on hieman suurempi kuin penniä, yksi, joka on suurempi kuin nikkeli ja toinen, joka on hieman suurempi kuin neljäsosa.

Vaihe kaksi: erota laatikot

Sinun on erotettava laatikot ja porattava ne kolmeksi pitkäksi riviksi, joissa on kuusi reikää kullekin riville yhden laatikon pohjaan käyttämällä penniäkään poranterää. Aseta sitten laatikko yhden poraamattoman muovilaatikon päälle.

Vaihe kolme: poraa toinen laatikko

Ota toinen laatikko ja poraa se kolmeksi pitkäksi riviksi, joissa kussakin rivissä on kuusi reikää laatikon pohjaan pennyporanterällä. Kiinnitä se sitten laatikkoon. Sillä välin voit toistaa tämän vaiheen pennin ja neljänneksen osalta. Silti nikkeliporanterän laatikko on asennettava pennylaatikkoon.

Vaihe neljä: lisää kolikoita laatikoiden yläosaan

Voit nyt kokeilla kolikkolajittelijaasi lisäämällä kolikot laatikoiden yläosaan ja ravistamalla niitä puolelta toiselle. Näet, että pienemmät kolikot voivat pudota ylälaatikon reikien läpi. Kun ravistat laatikkoa, jokainen kolikko lajitellaan kunkin laatikon reikien läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.