Yrttitee kultakolikolla

By | 9 joulukuun, 2021

Jotkut kasvit tunnetaan yleisesti kultakolikkoruohoina, mukaan lukien Desmodium styracifolium, Glechoma hederaea ja Lysimachia christinae. Nämä kasvit eivät ole läheisesti sukua, mutta ne muistuttavat pinnallisesti toisiaan, koska niiden lehdet näyttävät kultakolikoilta. GCG viittaa useimmiten Aasiasta peräisin olevaan Desmodium styracifoliumiin. Tarjoaa merkittäviä terveyshyötyjä, ja sitä kulutetaan yleensä teen tai tinktuuran muodossa.

Yleiskatsaus

GCG on kotoisin Itä-Aasian maista, kuten Kiinasta, Kambodžasta, Malesiasta, Laosista ja Vietnamista. Se on yleisin laitumilla matalilla korkeuksilla, yleensä alle 1000 metrin korkeudessa. GCG:tä viljellään kaupallisesti Kiinassa, erityisesti Fujianin, Hainanin ja Guangdongin maakunnissa.

GCG ei ole todellinen baari ja se näyttää yleensä pieneltä pensaalta. Se voi nousta metrin korkeuteen ja siinä on pieniä kukkia, jotka kasvavat ryhmissä. GCG-kasveissa on molempien sukupuolten kukkia, jotka kukkivat kesällä. Lehdet ovat soikeita tai renkaan muotoisia, ja niiden halkaisija on alle kaksi tuumaa. Oksat ovat peitetty karvoilla, jotka voivat olla valkoisia tai keltaisia.

hyötyä

GCG:n tärkein terveyshyöty on munuaiskivien koon pienentyminen, jotta ne voidaan poistaa virtsaamisen aikana. GCG voi myös pienentää sappikivien kokoa niin, että ne eivät enää aiheuta oireita. Tämä voi estää leikkauksen tarpeen kivien poistamiseksi.

Sivuvaikutukset

GCG:n terapeuttiset annokset eivät liity läheisesti haitallisiin sivuvaikutuksiin. GCG:tä käyttävillä ihmisillä voi kuitenkin esiintyä ei-toivottuja oireita, jotka johtuvat munuaiskivien kulkeutumisesta. Näitä oireita ovat useimmiten pahoinvointi, päänsärky, kuume ja oksentelu.

Valmistautuminen

GCG:tä voidaan valmistaa teenä valmistajan ohjeiden mukaan. Tämä tarkoittaa yleensä veden keittämistä ja kuivatun ruohon laittamista veteen joko vapaassa muodossa tai teepusseissa. Peitä kattila vedellä ja anna GCG-teen hautua ohjeen mukaan.

GCG voidaan valmistaa myös alkoholiliuoksena, joka tunnetaan yleisesti liuoksena. Tyypillinen resepti koostuu yhden unssin löysää, kuivattua unssia sekoittamisesta kahdeksaan unssiin 100-resistenttiä vodkaa. Varmista, että vodkan taso on noin tuuman yrttien yläpuolella. Sulje säiliö varmistaaksesi, että se on ilmatiivis, ja anna säiliön seistä häiritsemättä kaksi viikkoa. Käännä astia ylösalaisin ja anna seistä vielä kaksi viikkoa. Valuta yrtit ja kaada neste toiseen astiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.